** Gercüş ilçesinin Kayapınar beldesi ve köylerini ziyaret eden Vali Ahmet Deniz, yatırımları inceledi, vatandaşlarla kucaklaştı, tandırda ekmek pişirdi. İlçedeki çalışmalara dikkat çeken Vali Deniz: “Devletimizin bölgede güzel yatırımları var. Son süreçte Gercüş ilçemiz adeta bir inşaat beldesi haline geldi” dedi.

KIRSAL TURUNDAYDI
Batman Valisi Ahmet Deniz, bazı kurum müdürleri ile birlikte Gercüş’ün Kayapınar beldesine çıkarma yaptı. Vali Deniz’i, Gercüş ilçesi girişinde Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ünal Koç ile ilçe protokolü karşıladı. Gercüş-Kayapınar güzergahında bulunan 15 Milyon TL'ye mal olacak ‘seviyeli köprülü kavşak’ inşaatını gezen Vali Deniz, incelemelerde bulundu. Daha sonra Kayapınar beldesine geçen Vali Deniz, belediye binasında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Köprülü kavşağın trafiği rahatlatıp, kazaları önleyeceğini belirten Vali Deniz: “Devletimizin çok güzel yatırımları var bölgemize. Ayrıca son zamanlarda Gercüş Kaymakamımızın çok güzel çalışmaları var. Gercüş bir inşaat beldesi haline geldi. Altyapı çalışmaları bitme aşamasında. Üstyapı da olunca ilçe daha bir güzel olacak ve sorunları kalmayacak inşallah” dedi.

EKMEK PİŞİRDİ
Ziyaretleri kapsamında Kayapınar İlkokuluna geçen Vali Deniz, okul kütüphanesini gezip, öğrencilerle kitap okudu. Kayapınar beldesinde 10 Milyon TL’ye mal olacak çok programlı lise binası ve kompleks inşaatını da inceleyen Vali Deniz, daha sonra belde esnafını ziyaret etti. Bir fırına girip kürek başına geçen Deniz, ekmek pişirdi. Kantar- Doruk korucu noktasında korucuları da ziyaret eden Vali Deniz, ayak üstü sohbet etti. Köylülerle de bir arayan gelen Vali Deniz, tandır başında ekmek pişiren köylü kadınla sohbet edip, ekmek pişirdi. Deniz, pişirdiği ekmeği basın mensupları ve kurum temsilcileriyle paylaştı. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim