PROJENİN İÇERİĞİNİ ANLATTI
Batman Müftüsü  Turgut Erhan, bu yılki Mevlid-i Nebi Haftasının ana temasının “Peygamberimiz ve Gençlik” olduğunu belirterek, yürütülecek çalışmaları anlattı. Projeyi vaiz, imam-hatip, müezzin-kayyım, Kur’an kursu öğreticilerine gruplar halinde anlatan İl Müftüsü Erhan: “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumun her kesimine manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda bu yıl ki Mevlid-i Nebi haftasının ana teması doğrultusunda özellikle gençlere yönelik çeşitli hizmet programları ve faaliyetler gerçekleştireceğiz. Gayemiz; gençlerimizin bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine, milli ve manevi değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılmasına katkı sağlamak” dedi.

“GENÇLERE ULAŞACAĞIZ”
Müftülük bünyesinde görev yapan her din gönüllüsünün 10 gence ulaşacağını ifade eden İl Müftüsü Erhan, şöyle devam etti: “Projenin hedeflerinden biri de Müftülüğümüz bünyesinde her kademede görev alan din gönüllülerimiz, bulundukları Mahallede, Semtte, Beldede, İlçede Köyde, okulda, nerede görev yapıyorsa orada en az 10 gence ulaşacak. Gençlere yönelik yapılacak çalışmalarda ilgi ve alakalarını artıracak etkinlikler yapacak. Bu çalışmalar sadece cami içinde kalmayacak, cami dışı etkinliklerle sürdürülecek. Uygun mekanlarda sohbet programları, sportif – sanatsal faaliyetler, yarışmalar, gezi programları gibi gençlere ulaşılacak faaliyetlerde bulunacak. Yapılacak etkinlikler belirli aralıklarla alanında uzman Gençlik Koordinatörleri ile toplanarak değerlendirmelerde bulunulacak. Sohbet, konferans, söyleşi, gezi, sportif-sanatsal faaliyetlerin tamamının icrasında gençlerle beraber gerçekleştireceğiz” (Altan Ayaz)

‘Umre’ ödüllü yarışma

İl Müftüsü Turgut Erhan, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlere yönelik ‘Umre Bilgi Yarışması’yla ilgili açıklamada bulundu. Erhan, şunları söyledi: “Üniversitelerde aktif öğrenci olan Yüksekokul veya Fakülte düzeyinde eğitim alan gençlerimize yönelik Umre Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlenecek olup İl Birincisi 1 Erkek ve 1 Kız öğrenci ödül olarak Başkanlığımızca Umreye gönderilecek.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim