**İHH Batman Şubesi’nin düzenlediği göçzedelere yardım kermesi bugün de sürecek. 1000’e yakın aileye yardım eli uzatmayı bir görev bildiklerini belirten İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi; “Kermesten gelecek geliri Şırnak, Cizre, Silopi ve İdil’li ailelere vereceğiz” dedi. 
YÖNETİCİLER KERMESTEYDİ
Batman Öğretmenevi düğün salonunda İHH Batman Şubesi’nin düzenlediği göçzedelere yönelik kermese il yöneticileri ilgi gösterdi. Müftü Turgut Erhan, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi ile AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ile seçkin bir topluluğunun katıldığı kermeste konuşan İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi; “Amacımız sınır kentlerinden Batman’a göç eden vatandaşların yaralarını az da olsa sarmaktır” dedi. 


KERMES BUGÜNDE SÜRECEK
Kermesin bugünde devam edeceğini anımsatan Şansi, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kermeste açtığımız yardım kutusuna hayırseverlerin gerekli desteği vereceğine inanıyoruz. Bugün açtığımız kermes Cumartesi de sürecek. Elde ettiğimiz geliri Şırnak, Cizre, Silopi ve İdil’den gelen ailelere dağıtacağız.” Öte yandan Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın tespitlerine göre 1000’e yakın kişinin iç göçten Batman’a yerleştiği öğrenildi. Vakıf, ailelere ilk etapta 1000’er TL yardım ulaştırmak için de çalışma başlattı. 

Editör: TE Bilişim