**Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsündeki fidan dikme törenine katılan Valisi Hulusi Şahin: “Ülkemizin dağlarını, ovalarını ve vadilerini ağaçlandıracağız. Daha yeşil bir Türkiye için emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

EŞ ZAMANLI FİDAN DİKİMİ
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 il’de eş zamanlı gerçekleştirdiği ‘Geleceğe nefes ol’ kampanyası kapsamında Batman’da 50 Bin fidan, toprakla buluştu. 19 Farklı noktada gerçekleştirilen fidan dikme kampanyasında 22 Bin 500 fidanla en fazla Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsüne dikildi. Fidan dikme törenine Valisi Hulusi Şahin, BÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Batman Valisi Şahin: “Bundan böyle her yıl bu vakitte ağaçlandırma alanlarında toplanacağız. Bugün Türkiye’de 11 Milyon ağaç dikiliyor. Ülkemizin dağlarını, ovalarını ve vadileri ağaçlandıracağız. Daha yeşil bir Türkiye için emin adımlarla yürüyoruz. Dünyada orman varlığını artıran çok ülke var. Bunlardan biri de Türkiye’dir. Hatırladığım kadarıyla yüzde 5 bir artış var, bu çok büyük bir rakam. Bu çocuklara daha yeşil bir Türkiye, bir Anadolu bırakacağız. Ağaç dikmek yetmiyor, bakmak daha önemli” dedi.

19 NOKTADA 50 BİN FİDAN
Batman’ın beş ilçesi ile birlikte toplam 19 noktada 50 bin ağaç toprakla buluştu. Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsünde ise 22 Bin 500 fidanın toprakla buluştuğunu belirten Rektör Aydın Durmuş: “Çok kutlu bir görevi yapmak için bir araya geldik. Batı Raman kampüsü 27 bin dönüm, 20 dönümünü ağaçlandırdık. Burayı ağaçlandıralım istiyoruz. Yem yeşil Mezopotamya ovasına yakışır bir şekilde, Karadeniz’e benzer gibi her taraf ağaç olsun istiyoruz. Bu zamana kadar 185 bin ağaç diktik. Hepsini suladık. Hedefimiz 1 Milyon ağaç. İnşallah hedefimize ulaşacağız” dedi. Batman İl Orman İşletme Müdürü M. Necat Seyhan ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde tüm Türkiye’de toplam 2023 lokasyonda 11 Milyon fidan dikilecek. Batman Üniversitesi kampusunda 300 dönümlük 8 parselden oluşan bir alanda 22.500 fidanı toprakla buluşturduk” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim