*TRT Kurdi'de yayınlanan ‘Çepik’ programının bu haftaki bölümü, Batman Üniversitesinin katkılarıyla çekildi. Merkez kampus alanındaki programda konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş: “Geçmişimizi çöpe atmıyoruz” dedi.

SIFIR ATIK PROJESİNE DESTEK
Batman Üniversitesi merkez kampus alanında gerçekleşen ‘Çepik’ programında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve sanatçı Aydın Aydın, sıfır atık projesine destek verdi. ‘Çepik’ programına vatandaşlar ilgi gösterdi. Sanatçı ve dengbejlerin konuk olduğu programda Batman’ın yöresel yiyecekleri de tanıtıldı. Sanatçı Aydın Aydın’ın sunuculuğunu yaptığı ve TRT Kurdi’den canlı olarak yayınlanan ‘Çepik’ programı öncesinde sahneye çıkan Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ne dikkat çekti.

‘PETMEN’ KIYAFETİYLE SAHNEYE ÇIKTI
Pet, poşet, ömrü bitmiş piller ve yere atılan çikletlerden tasarladığı ‘Petmen’ kostümü ile sahne alan sanatçı Aydın Aydın, çevre ve doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla "Pıt Pet" albümünü okudu. Temiz bir dünya için herkesin çevreye sahip çıkmasının gerektiğini belirten sanatçı Aydın, izleyiciler tarafından alkışlandı. Rektör Aydın Durmuş da sahneye çıkarak Batman Üniversitesinin ‘Sıfır atık projesi’ni desteklediğini ve uyguladığını ifade ederek: “Biz geçmişimizi çöpe atmıyoruz” diye konuştu. Sanatçı ve dengbejlerin de konuk olduğu programda Batman’ın yöresel yemekleri tanıtıldı. Program geç saatlerde sona erdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim