**Batman’da faaliyet gösteren 11 otel ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Hüseyin Yıldırım; “Resmi olarak faaliyette olduğu iddia edilen Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler Birliği ile hiçbir bağlantımız yok” dedi.

“BİZİ TEMSİL ETMİYOR”
Batman’da hizmet veren Hotel İzgi Turhan, Grand Hasankeyf, Mezopotamya, Bozooğulları, Atlıhanpark, Mesa, Geçit, Gap, Altınbaşak, Bato Termal ve Hole otelleri yöneticileri, ortak basın açıklaması düzenledi. Grand Hasankeyf otelinde düzenlenen basın açıklamasında otel yöneticileri, Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler Birliği (GATOB) ile hiçbir ilgilerinin olmadığını ve bu oluşumun kendilerini temsil etmediklerini açıkladı. Basın açıklamasını okuyan Grand Hasankeyf Otel sahibi Hüseyin Yıldırım: “Geçmiş zamanda resmi olarak faaliyette bulunduğunu iddia eden ve sözde başkanlığını Hüseyin Aslan’ın yaptığı GATOB‘un bölgemizde Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak’ta bulunan 27 turizm işletmesi olduğunu iddia etmiştir” dedi.

“BÖYLE BİR DERNEK O
TARİHTE KURULMAMIŞ”
Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen Aralık ayında Batman’daki otel işletmecileri turizm alanındaki faaliyetlerini profesyonel bir şekilde yürütmek amacıyla GATOB çatısı altında birleşme kararı alıp, Batman yerel basınına demeçte bulundu. Buna istinaden Batman resmi kurumları ve STK’ları ilerideki faaliyetler için ziyarette bulunmuşlardır. Söz konusu GATOB derneğinin bu zaman içinde bütün otelleri bu derneğe üye ve kayıt yapıldığı biliniyordu.  Fakat hiçbir otelin üye kaydının yapılmadığı ve GATOB derneğinin herhangi bir oluşum içerisinde veya resmi bir faaliyette olmadığı, dernekler masasına 01.03.2018 tarihinde yeni müracaatta bulunduğu anlaşılmıştır. Biz de kendisine güvendiğimiz için bugüne kadar bunu araştırmamıştık. Burada bulunan 11 otelin, Real Konak Otel Genel Müdürü Hüseyin Aslan ve GATOB Derneği ile hiçbir ilgisi olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim