*BDP Gençlik Meclisi ile BDPli bazı yöneticiler, Cumhuriyet meydanına yürüyüp ‘fuhuş, uyuşturucu ve ajanlaştırmaya hayır’ sloganı attı.

GENÇLİK’TEN YÜRÜYÜŞ

BDP Gençlik Meclisi’nden oluşan bir grup ile BDP’li bazı yöneticilerin de aralarında bulunduğu kitle, Cumartesi günü yürüyüş düzenledi. BDP il binası önünde toplanan kitle ‘fuhuş, uyuşturucu, ajanlaştırma ve asimilasyona hayır’ yürüyüşü ile halkı duyarlılığa çağırdı. Cumhuriyet meydanına kadar yürüyen topluluk, Kürt gençlerinin uyuşturucu, fuhuş vb. gibi kötü hareketlerle asimile edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.


MEYDANDA BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet alanında BDP Gençlik Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Koçer Türksoy, “Gençlik toplumların can damarlarıdır, gençlik toplumun geleceğidir. Gençlikleri tükenmiş ya da kendi değerlerinden uzaklaşmış bir halk kendini var edemez. Uyuşturucuya bağımlı hale gelen bir gençlik doğal olarak toplumsal duyarlılıklardan uzak, yaşama nedenlerini yitirmiş düşünemez. Uyuşturulmuş bir hale getirilmek istenmekte. Fuhuş bataklığına çekilerek kadına dair tüm güzelliklere saldırmakla bir yanda kadınlar hedef alınırken, diğer taraftan toplumsal var oluşun ana yapısı olan ahlaki- politik esasların parçalanması hedeflenmektedir” dedi. Basın açıklamasının ardından söz alan BDP İl Eş Başkanı Serdar Atalay, Lice olaylarına dikkat çekerek, şiddet içermeyen her türlü diyalog ve birleşmeye açık olduklarını ifade etti. BDP’li gençliğin yürüyüşüne Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir, BDP PM üyesi Nezir Gülcan da katıldı.

Editör: TE Bilişim