** Batman’da ilk kez düzenlenen Tarım ve İnşaat fuarı, 14-17 Eylül tarihleri arasında sürecek. Fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba ile Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi de katılacak.

RESMİ AÇILIŞ SAATİ; 15.00
Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın daveti üzerine ilk kez petrol şehrinde fuar açılıyor. Saat 10.00 ila 19.00 saatleri arasında Pazar gününe kadar açık olacak fuarla ilgili hazırlıklar tamamlandı. Fuarda stant açan 215 firmanın yüzde 30’unu yabancı şirketler oluşturuyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba ile Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılacağı fuara üst düzey bürokratlar da davet edildi. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ise tüm halkın fuara katılmasını beklediklerini belirterek: “Fuar, saat 10.00’da açılacak. Ancak resmi açılış ise iki Bakanımızın katılımıyla saat 15.00’te yapılacak. Bu fuar, önümüzdeki fuarlar için ışık tutacak” dedi.

KAMU KURUMLARI DA STANT AÇTI
Batman Üniversitesi, DİKA gibi bazı kurumların da stant açtığı fuarda Fernas Şirketler Topluluğu ile birçok büyük firma, stantta tanıtım ağırlıklı materyallerini görücüye çıkarıyor. İç Anadolu bölgesinde organik gübre ürünleriyle bilinen Bioglobal da tohum ve bitki ürünlerini ilk defa Batman fuarındaki Berivan Tarım standında tanıtacak. Açık alanda da birçok firma, tarım aletlerine yönelik stant açtı. İnşaat sektörünün yanı sıra bazı firmalar çiftçilere yönelik stantlar kurdu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim