** Tarım ve İnşaat fuarının ilk kez açıldığı Batman’da sıcak havaya rağmen binlerce ziyaretçi fuar alanına aktı. Bakanlar Eşref Fakıbaba ve Bülent Tüfenkci’nin katıldığı fuar, renkli görüntülerle açıldı.

ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Karadeniz bölgesi başta olmak üzere diğer bölgelerden de birçok gıda ve mobilya firmalarının da katıldığı Tarım-İnşaat fuarı, renkle görüntülere sahne oldu. 8 Bin metrekarelik alanı kapalı olan fuarda Sason balından Trabzon süt ürünlerine, Batman’daki gıda ürünlerinden mobilyaya kadar birçok ürün, stantlarda yer aldı. Fuarın 15 bin metrekarelik alanında ise üreticiler için onlarca traktör, biçerdöver ve su motorları tanıtıldı. Batman’ın Öz Emek firmasının yeni model traktörlerine çiftçiler ilgi gösterdi. Resmi açılıştan önce ziyaretçilere kapısı açılan fuarın açılışı ise hava sıcaklığı nedeniyle 17.00’den sonra yapıldı.

AÇILIŞI BAKANLAR YAPTI
Batman fuarının açılışına katılan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba ile Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci’ye, Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ve diğer yöneticiler eşlik etti. Fuardaki kalabalık kitleye ilk konuşmayı Gümrük Bakanı Tüfenkci yaptı. Tüfenkci, şöyle konuştu: “Sektörel fuarları önemsiyoruz. Bu fuarlar sürekli yapıldığında yarar sağlar. İnşaat fuarlarında Türkiye, dünyada önemli yer edindi. Dünya mobilya ihracatı 2012 yılında 167 Milyar dolar düzeyindeyken, 2016’da 171,4 milyar dolara yükseldi. Türkiye’ye 2002’de 291 milyon dolarlık bir mobilya ihracatı gerçekleştirmekteydi. 2016’da ise ihracat neredeyse 8 katına çıkarak 2.2 Milyar dolar seviyesine çıkmış bulunmaktadır.” Bakan Fakıbaba ise zengin topraklarda fakirlik yaşadıklarını belirterek: “Batman’da işsizlik yüzde 20’lerde. Bunun için çok çalışmamız lazım. Yolumuz uzun. Batman, benden lisanslı depoculuk talebinde bulundu, hemen yerine getireceğiz. Fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim