** Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, fitre ve zekat uyarısında bulundu. Fitre limitinin en az 10 lira olduğunu söyleyen Çağlar: “Dargelirli şafiler bu limitin altına da düşebilir ama hanefiler daha fazla fitre verebilir” dedi.

ZEKAT, HAYIR İŞLERİNDE KULLANILMAZ”
Ramazan ayında fitre ve zekatların unutulmaması gerektiğini belirten İl Müftüsü Hasan Çağlar, fitrenin en az limitinin 10 lira olduğunu söyledi. Şafi mezhebine göre dargelirlilerin 5 TL fitre verebileceğini de anımsatan Müftü Çağlar: “Zekat ve fitreler sadece fakirlere verilir. Geliri hiç olmayan ve gelir, gideri karşılanmayan dargelilere zekat verilmeli. Zekat cami, Kuran-ı Kerim kursu yapımı gibi hayır işlerinde geçmez. Zekatlar insan unsuruna verilir” diye konuştu.

SIĞINMACILARA ZEKAT-FİTRE VERİLEBİLİR”
Batman’a sığınan Suriyeli ve Afganlı sığınmacılara da zekat-fitre verilebileceğine işaret eden Müftü Çağlar, şöyle devam etti: “Zekat ve fitre sığınmacılar başta olmak üzere zor durumdaki ailelere de verilebilir. Fitrenin en az limiti 10 liradır. Daha fazlası da verilebilir. Ayrıca 3.5 kilo hurma ve kuru üzüm de fitre kapsamına girer. Batman’da açlık sınırı insanlara fitre ve zekatlar verilebilir.”

**************************

Diyanet’ten 30 bin TL’lik yardım

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı ‘Kimse, kimsesiz kalmasın, Ramazan her zaman’ kampanyasında Batman’da 30 bin TL toplandı. Müftü Hasan Çağlar imam, müezzin ve Kuran kursu eğitmenlerinin 50’şer lira TL ile kampanyaya katıldıklarını belirterek: “Kampanyada 35-40 bin TL arası bir bağış toplamayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim