**Yenipınar (Keverzo) köyünde 60 bin adet fıstık fidesi hazırlayan çiftçilere satmaya hazırlanan fıstık üreticisi Adil Özalp: “Geçen yıl 10 bin adet fide sattık. Bu yıl hedefim 60 bine yakın fıstık fidesini piyasaya sürmek” diye konuştu.

ALTUNÇ: “ÜRETİM İKİYE KATLANACAK”

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Vahit Altunç, geçen yıl Batman ovasında 2500 ton fıstık üretiminin yapıldığını söyledi. Bu yıl verimin 5 bin ton üzerinde olmasının hedeflendiği ifade eden Başkan Altunç şöyle konuştu: “Batman son yıllarda fıstıkçılıkta Gaziantep ve Siirt’le boy ölçüşür hale geldi. Bu nedenle de Batman fıstığının markalaşması için birlik kurduk. Birkaç yıl öncesine kadar 100-200 fıstık üreticisi olan Batman’da şimdi 1000’e yaklaşan üreticimiz var. Bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu yıl fıstık üretimini 2 katına çıkarmayı planlıyoruz. Üreticilere gerek fide ekiminde gerekse de fide aşılama konusunda her türlü desteği sağlayacağız.”

YENİPINAR 60 BİN FİDE

Son 10 yıldır Beşiri-Yenipınar (Keverzo) köyünde fıstıkçılıkla uğraşan Adil Özalp, geçen yıl 10 bini aşkın fıstık tohumunu Batman ovasındaki çiftçilere sattığını söyledi. Bu yıl hedefinin 60 bine yakın fıstık fidesini satmak olduğunu belirten Özalp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl ki üretimden elde ettiğimiz tohum fidelerini poşetlere bırakıp ekime hazır hale getirdik. Siirt ve Gaziantep fıstığı gibi Batman fıstığını da markalaştırmak istiyoruz. Fide adedini 2 liradan satıyoruz. Çünkü Batman ovasında bir çok üretici artık fıstıkçılığa yönelmiş durumda. Batman ovasında her geçen yıl fıstıkçılık daha da gelişecek. Şimdiden hazırladığımız fideleri toprakla buluşturmaya hazırlanıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim