** Batman Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği tiyatro festivali, erbaneli yürüyüşle start aldı. Yürüyüş sonrası konuşan Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar: “Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin’deki bütün direnişçilere bu tiyatroyu adıyoruz” dedi.

“DİRENENLERE ADIYORUZ...”
Batman Belediyesi’nin ‘7. Tiyatro Festivali’, Mizgin Kültür Merkezi önünden başlayan ve Atatürk parkında biten yürüyüşle start aldı. Yürüyüşe HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar, MKM sanatçıları katıldı. Erbane eşliğindeki yürüyüşe tiyatro sanatçıları da eşlik etti. Atatürk parkı önünde açıklamada bulunan Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar: “Tiyatro festivalini her senesinden daha anlamlı kılan, festivalin bu yıl direnenlere adanmış olmasıdır. Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin’deki bütün direnişçilere bu tiyatroyu adıyoruz. Sürecin ruhuna ayak uydurabilmek önemlidir. Süreci bütün acılarına rağmen halka sunabilmektir. Bu nedenle emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.




“HAYAT TİYATRO OLSA...”
Daha sonra konuşan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli ise şunları konuştu: “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hani bir şarkı vardı ‘Keşke hayat bayram olsa’ ne yazık ki hayat, tiyatro da değil. Tiyatro, gerçeğin içinden çıkan ama sahne bittikten sonra dağılan ve herkesin evine gittiği bir olgudur. Ne yazık ki bugün Sur’da, Cizre’de yaşanan bir tiyatro değil, yaşamın acı gerçeğidir. Hepimizin yüreğinde büyük acılar bırakan bir durumdur. Hala merkezi hükümet inatla insanları katletmek için politikalar yürütüyor.”

Editör: TE Bilişim