* Fakirin bankası olarak bilinen Batman Gıda Bankası, açlık sınırındaki ailelerin can simidi. 408 ailenin dışında 600 ailenin daha bankadan yararlanması için kolları sıvıyan Yoksullukla Mücadele Derneği, hayırsever iş adamlarına çağrıda bulundu; “Zekatlarınızı Gıda Bankasına verin.”

HEDEF BİN AİLEYE ULAŞMAK

Hiç bir geliri olmayan açlık sınırındaki aileye ulaşmak için 2011 yılında Batman’da kurulan Yoksullakla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, bünyesindeki Gıda Bankasıyla  dargelirlilerin can simidi oldu. Yönetim Kurulu Başkanlığını Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir’in yaptığı ve Genel Sekreterliği Behzat Onur’un üstlendiği Dernek yönetimi, iş adamı ve Oda Başkanlarından oluşuyor. 4 Yıllık derneğin her ay açlık sınırındaki 400 ailenin kuru gıda malzeme ihtiyacını karşıladağını belirten Onur, “Hedefimiz şimdi 600 aileyi daha Gıda Bankası’ndan yararlandırmaktır” dedi.


MÜRACAATLAR DONDURULMUŞTU

Açlık sınırındaki ailelerin başvuruların bir yıldır dondurulduğunu belirten Genel Sekreter Onur, şöyle devam etti; “Bazı kurum çalışanları ve hayırsever işadamlarının desteğiyle şimdi de kuru gıda malzeme yardımını artırmayı amaçlıyoruz. Yaklaşık bir yıldır başvuraların dondurulduğu Gıda Bankası’nda üye sayısını bine çıkaracağız. Yoksullukla mücadele eden derneğimizin hedefi her ay bin kişinin ihtiyacı kadar kuru gıda yardımı karşılamaktır. Şimdiden eski kayıtlara yönelik çalışmalara başlanıldı. Ramazan ayında zekatların Gıda Bankasına verilmesi için kampanya başlattık.”

Editör: TE Bilişim