*1990 Yılında hac farizasını yerine getirmek için eşi Abdurrahman Kara ile birlikte gittiği Suudi Arabistan’da 1426 kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan Batmanlı 73 yaşındaki Fahriye Kara’nın, yıllar sonra ortaya çıkması ailesini umutlandırdı.

** Suudi Arabistan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimlerinin kendileri için yeni bir umut olduğunu belirten 68 yaşındaki Übeyt Kara; “Tek isteğimiz yengemizin bir an önce çocuklarına kavuşmasıdır” dedi.

“UMUDUMUZU YİTİRMİŞTİK”
1990 Yılında hac ibadetini getirmek için eşi Abdullah Kara ile birlikte kutsal topraklara giden ve 1426 kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan Batmanlı 73 yaşındaki Fahriye Kara’nın yıllar sonra hayatta olduğu ortaya çıkmıştı. Müge Anlı’nın geçen yıl sık sık programına taşıdığı olayın ardından hayatta olduğu kesinleşen Fahriye Kaya’nın Batman’daki yakınları, diplomatik girişimlerle yeniden umutlandı. Yengesinin bir an önce çocuklarına kavuşmasını beklediğini söyleyen 68 yaşındaki Übeyt Kara: “Uzun süre haber alamadığımız yengemiz için Batman ve Adana’da birer hafta süreyle taziye kurmuştuk. Umudumuzu kestiğimiz bir sırada geçen yıl Müge Anlı’nın gündeme getirdiği olayın ardından yengemizin yaşadığını ve akıbetini öğrendik” dedi.



“BİR AN ÖNCE TÜRKİYE’YE
GELMESİNİ BEKLİYORUZ”
Yemenli biriyle evlendiği öğrenilen ve zorlu tutulduğu ortaya çıkan Fahriye Kara için MİT ve Dışişleri Bakanlığı da devreye girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suudi Arabistan ziyaretinde Kral Selman Bin Abdülaziz’e aktardığı söylenen Fahriye Kara’nın yakınlarının gözleri diplomasiye çevrildi. Türkiye’de 5’i kız toplam 12 çocuk annesi Kara’nın yakınları, gelişmeleri yakından takip ediyor. Yengesinin bir an önce çocuklara kavuşmasının tek arzuları olduğunu ifade eden 68 yaşındaki Kara: “27 Yıl sonra hayatta olduğunu öğrendiğimiz hacı Fahriye’nin taziyesini bile yapmıştık. Şimdi de yüce devletimizin girişimlerinin sonuç vereceğine inanıyoruz. Yengemizin çocuklarına kavuşması tek arzumuzdur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim