“Köylere 300 kilometrelik asfalt”
“Okul öncesinde en fazla öğrenci artışı olan il’iz”

** Batman Valisi Ahmet Deniz, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentin gündemini değerlendiren Vali Deniz: “Batman, yatırımları fazlasıyla hak ediyor. Önceliğimiz Organize Sanayi Bölgesi’ni büyütmet ve istihdamı artırmaktır. Bu kapsamda Özel İdare üzerinden tekstil fabrikaları kurmayı hedefliyoruz” dedi.

** Kentin gündemindeki uçak seferleri ile havamania sorununa da dikkat çeken Vali Deniz, şöyle devam etti: “Milletvekilimizle birlikte bu sorunu en yetkili mercilere aktardık. Kısa sürede uçak seferlerinin artırılmasını bekliyoruz. Havaminada da sorun aşılacak.”

“TERÖRÜ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARACAĞIZ”
Batman Valisi Ahmet Deniz, Mado’da gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Vali Deniz, Batman’ın yatırımları fazlasıyla hak ettiğini söyledi. Terör örgütleriyle mücadeleye de dikkat çeken Vali Deniz: “Bu şehir, insanıyla, kültürüyle, duruşuyla, tavrıyla birçok sıkıntılar yaşamasına rağmen güzel duruş sergiliyor. Böyle olunca bizlere düşün yapabileceğimiz en iyi hizmetleri halkımıza sunmak. Daha önce bu coğrafyada yapılan gizli şeyler artık aleni yapılıyor. Yapabileceğimiz tek şey birlik ve beraberlik. 15 Temmuz’da hain çeteye karşı Çanakkale ruhunu sergiledik. Benim en çok üzerinde durduğum şey; artık Güneydoğu Anadolu bölgemiz terörle anılmasın. 30-40 yıldır FETÖ’yü kullananlar, bölücü terör örgütünü de kullanıyor. DEAŞ’ı da kullananlar bunlar. Dertleri ülkemizin kalkınmasını önlemek” dedi.

“FABRİKALAR KURMAYI HEDEFLİYORUZ”
Batman’da önceliğinin Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesi ve istihdamın artması olduğunu söyleyen Vali Deniz, şöyle devam etti: “Şu anda sadece cazibe merkezleri kapsamında yatırım ofise başvuran 164 firma var. Kalkınma Bankasına direkt başvuranlarla birlikte 200 üzerinde firma var. Batman’da 20 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor. Bizler de Özel İdare Sekreterliği üzerinden fabrikalar kurmak istiyoruz. Daha çok tekstil üzerine. Fabrikayı kurduktan sonra uygun kira bedeli ile yatırımcıya vereceğiz. 5-10 tane fabrika ön görüyoruz. Bunlardan bazıları ilçelere de yapılabilir. Huzur olduğu sürece insanlar buraya yatırım yapar.”

“300 KİLOMETRELİK ASFALT YAPILACAK”
KÖYDES ödeneğinin bu yıl 2-3 kat civarında artacağına da işaret eden Vali Deniz: “Ümitsiz olmaya gerek yok. Sanayi yatırmları dışında kamu yatırımlarıyla da Batman daha iyi noktalara ulaşacak. Sadece bu yıl 300 kilometre civarında köy yollarını sıcak asfaltla buluşturacağız. Geçen yıla göre 2 kat ödeneğimiz geldi. Bu rakam 3 katına da çıkabilir. Asfaltsız yolumuz kalmasın istiyoruz. Şu anda köy yollarında asfalt oranı yüzde 80-85 oranında. Ama biz hepsini yapmak isityoruz” diye konuştu.

“OKUL ÖNCESİNDE EN FAZLA
ARTIŞ OLAN İL OLUK”
Eğitim ve spor yatırımlarına da dikkat çeken Vali Ahmet Deniz, şöyle devam etti: “Nüfusumuz artıyor. Haliyle derslik ihtiyacı da artıyor. 400 derslik daha yapacağız. Basının da desteğiyle okul öncesi eğitimde çok iyi yerlere geldik. Milli Eğitim Bakanlığı bizi bu konuda tebrik etti. Türkiye’de en fazla öğrenci artışı sağlayan il olduk. İleride göreceksiniz, bakın bu çocuklar nerelere gelecekler. Mesafe aldığımızı göreceğiz. TEOG, YGS ve değerler eğitimi olsun, daha iyi yerlere geleceğiz. Gençlerimize yönelik projelerimiz sürüyor. Spor yatırımlarında da ilerliyoruz. Yeni stadımız bitmek üzere, atletizm pistimiz tamamlandı. İki büyük sentetik saha sözü aldık. Bu sahalar 19 Mayıs’a yapılacak ve ışıklandırmalı olacak. Belediyemizin de bu anlamda güzel projeler yapıyor.”

“ÇEVRE YOLUNDA SORUN YOK”
Geçtiğimiz gün bazı arsa sahiplerinin trafiğe kapattığı Güney Raman çevre yolunda çalışmaların yeniden başladığını da kaydeden Vali Deniz: “Bir vatandaşımız kısa süreli yolu trafiğe kapattı. Ancak hemen mühadale ettik. Şu anda çalışma yapılıyor. 1 Ayda çalışma tamamlanacak. Şevket Başak köprülü kavşağının alt yolu da Ramazan ayı öncesi tamamlanacak. Üst yol zaten açık. Yeni hastaneyle ilgili de Belediye’nin imar tadilatı son aşamaya geldi. Orada okul yeri de ayarlanıyor, AFAD binası da ayarlanıyor. Çalışmalar son aşamada. Yakında ihaleleri yapılır” dedi.

“UÇAK SEFERLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ”
Kentin gündemindeki uçak seferleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekilimiz sayın Ataullah Hamidi ile birlikte Bakanımıza da sorunu aktardık. Seferlerin Batman ayağında sorun yok. Ancak 1 yıldır ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu THY’ye de yansımaya başladı. Saldırılar biraz ekonomik boyuta da dönüştü. Biliyorsunuz, uçak havada kazanır. Uçuşların devamında sıkıntı var. Ancak bu sorunu bir şekilde çözeceğiz. 16 Nisan’dan sonra ülkenin önü daha da açılacak. Ekonomik göstergeler de iyi geliyor. Hareketli ve canlı bir şehiriz. Muhakkak seferler artırılacak.”

“HALK, BELEDİYE’NİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN”
Batman Belediyesi’nin çalışmalarına da dikkat çeken Vali Deniz: “Halk ne diyor biz ona bakıyoruz. Tarafsız kesimleri dinliyoruz. Vatandaş, belediyenin hizmetlerinden mumnun. Ancak birileri bulandırmaya çalışıyor. Kimseye papuç bırakmayız. Derdimiz hizmettir. Arkadaşlarımıza destek sunuyoruz. 6-7 Ayda yapılan az değil. Bayram gününden önce görev yaptık, kimse görev almak istemiyordu. Hızlı bir şekilde müdahaleler edildi. Daha iyi işler de olacak. Şu anda Batman, belediye hizmetleri açısından en iyi yerlerden biri. Bunu ben söylemiyorum. En üst makamlar bunu söylüyor. Ülkenin birçok yerinde dedikodular üretiliyor, bunlara dikkat etmemek gerek. Hukuk dışına çıkanlara yasal çerçevede gereken yapılacak. 15 Yıldır yanlış bir zihniyetle yönetilmiş bir belediyeden bahsediyoruz. Belediye’nin kendisi çöpten geçilmiyordu. Ben ilk geldiğimde her taraf çöptü. Belediye’nin para sıkıntısı yok. Ciddi geliri olan bir belediye. Ancak halkın parasını oraya-buraya gönderilirse hizmet olmaz. Ancak şimdi aynı personel ve aynı parayla ne kadar şey değişti. Belediyenin kendi kaynaklarıyla bunlar yapılıyor. Vatandaş her şeyi iyi görüyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim