**Avrupa Ezidiler Federasyonu Eş Başkanı Dr. Leyla Ferman’ın da aralarında bulunduğu 25 Kişilik Avrupa Ezidi Federasyonu Batman’da bir araya gelerek, 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek kararını açıkladı.

** Federasyon Eşbaşkanı Dr. Ferman: “Ezidi vekil adaylarımızı desteklemek için bölgedeyiz. Ezidilerin dönüşünden, kardeş şehir projelerine kadar bir dizi çalışmayı Batman’da hayata geçireceğiz” dedi.

FEDERASYONDAN DESTEK
Avrupa’nın çeşitli kentlerinden aralarında Avrupa Ezidiler Federasyonu Eş Başkanı Dr. Leyla Ferman, akademisyen, yazar ve bazı Ezidi kurumlarının temsilcilerinden oluşan 25 kişilik delegasyon heyeti, 7 Haziran seçimleri öncesinde çıkarma yaptığı Batman’da, HDP’ye tam destek verdiğini açıkladı. Federasyon üyeleri ile Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Milletvekili adayları Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran, PM üyesi Osman Ergin, Belediye Konuk Evi’nde basınla kahvaltıda bir araya geldi. Belediye Eşbaşkanı Özdemir, Federasyon temsilcilerini Batman’da görmekten son derece mutlu olduklarını ifade etti. Kürtçe konuşan Özdemir: “Seçime kadar federasyon temsilcileri konuğumuz olacak” dedi. Milletvekili adayı Ayşe Başaran da konuşmasında; “Kürtler için bu Pazar çok önemli bir seçim olacak. Avrupa’daki dostlarımızla daha da moral bulduk” dedi.


ATALAN: “EZİDİLER TOPRAKLARINDA”
Avrupa’daki Ezidi Federasyonu’nun 7 Haziran seçimleri öncesinde Batman’a yaptığı geziyi anlamlı bulduğunu belirten Milletvekili adayı Ali Atalan, şöyle konuştu: “Kendi tarihlerinde dışlanmış, ötekileştirilmiş, onlarca katliama uğramış, artık Türkiye’de sayıları parmakla gösterilen bir topluluk olmuştur Ezidiler. Geçen sene Şengal’de insanlığın önünde büyük bir katliam yaşandı. Biz de baskı ve rejim yüzünden Avrupa’ya kaçtık. Şimdi milletvekili adayıyım. Herkes 7 Haziran seçiminde HDP’ye umut bağladı. Ezidiler kendi topraklarına yeniden kavuşmanın umudunu yaşıyor. Buraya Ezidilerin destek amaçlı ziyaretini anlamlı buluyoruz. 7 Haziran’da artık halklar özgürleşecek.”

FERMAN: “BU TOPRAKLAR RÜYALARIMIZI SÜSLÜYOR”
Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanı Leyla Ferman, bu coğrafyada bir dönemler Ezidilerin yaşadığına dikkat çekti. Yılardır Avrupa’da yaşamlarını sürdüren Ezidilerin ata topraklarına tekrar dönüş hazırlığında olduğunu belirten Dr. Ferman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ne kadar Avrupa’da yaşıyorsak dahi bu topraklar rüyalarımızı süslüyor. 7 Haziran seçimlerinde HDP’yi destekliyoruz. Seçime kadar buradayız. Batman’dan Ezidi bir vekilimizi Meclis’e göndermek istiyoruz. ‘Dınya bu dore, neb zore’ (Dünya zorla değil, sırayladır). Ezidilerin dönüşünden, kardeş şehir projelerine kadar bir dizi çalışmayı Batman’da hayata geçireceğiz.”

İŞADAMLARINDAN DA DESTEK
Hamburg’ta yaşayan işadamı Salih Cete, seçim öncesinde Diyarbakır ve Batman’da Federasyon temsilcilerinin seçim çalışmalarını izlediğini söyledi. 40 Yılı aşkın süreyle Avrupa’da farklı iş sektörlerinde hizmet verdiğini belirten Cete: “Yıllar önce bu topraklardan Avrupa’ya göç etmek zorunda kaldık. Vücudumuz orada ama beynimiz buradadır. Artık buradaki insanlarla kardeş gibi olmak istiyoruz. HDP Meclis’e giderse Avrupa’da da sesimiz yükselecek. Güzel projeleri buraya yansıtacağız. Neden topraklarımıza tekrar dönmeyelim?” dedi. PM üyesi Osman Ergin ise Avrupa’dan gelen konukların hayalinde topraklarına dönmek olduğunu ifade ederek: “7 Haziran seçiminden sonra Avrupa ile bu topraklar arasında kardeşlik daha da pekişecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim