** Batman Jandarma Komutanlığı, farklı tarihlerde aldığı ihbarları değerlendirdi. Gercüş-Aydınlar köyünde evde yapılan aramada tarihi eser ve silah elegeçirildi. Sason-Kelhasan köyünde eve yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmata el konuldu.

 

OPERASYONLAR ART ARDA

Batman Jandarma Komutanlığı, iki farklı operasyonda tarihi eser ve silahlar ele geçirdi. Gercüş ilçesi Aydınlar köyünde bir evde yapılan aramada 108 adet sikke, 3 adet metal obje, 1 adet kazan, 1 adet miğfer, 1 adet metal çömlek, 1 adet whites marka dedektör, 1 adet iki yönlü küçük kazma, 8 adet Rus tipi el bombası, 1 adet kaleşnikof bombaatar mühimmatı, 230 adet kaleşnikof mermisi, 1221 adet Bixi mermisi, 1 adet otomatik av tüfeği ele geçirildi. Operasyon kapsamında bir kişi gözaltına alındı.

 

SASON’DA CEPHANE GİBİ EV

Jandarma Komutanlığı ekipleri, ikinci operasyonu Sason’un Kelhasan köyündeki bir eve düzenledi. Operasyonda 5 adet el bombası, 1 adet AK-47 kaleşnikof tüfek, 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 5 adet kaleşnikof şarjörü, 1 adet marka tabancaya ait şarjör, 306 adet 7.62 mm kaleşnikof fişeği ele geçirildi. Olayda ele geçirilen 5 adet el bombası, Sason Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatla imha edildi. Gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. 

Editör: TE Bilişim