** 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Valilik tarafından düzenlenen yürüyüş ve etkinliğe Batmanlılar ilgi gösterdi. Malatya Belediyesi mehter takımının renk kattığı yürüyüş, etkinliklerin yapılacağı alanda son buldu. Alanı dolduran vatandaşlar, Türk bayraklarıyla geceyi kırmızı-beyaza büründürdü.

** Alanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Atatürk Havalimanı’ndaki konuşması dev ekranda canlı olarak izlendi. Alandaki vatandaşlara seslenen Vali Hulusi Şahin: “Acılarımız çok taze. Şehitlerimizi yüreğimize gömdük ama demokrasi büyük bir zafer kazandı. Öyle bir zafer ki bu da milli birliğin zaferi oldu” dedi.

GECE KIRMIZI-BEYAZA BÜRÜNDÜ
FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminin yıldönümünde Batmanlılar bir kez daha alanları doldurdu. Valilik binası önünde düzenlenen etkinlikte binlerce vatandaş Türk bayraklarıyla görsel şölen oluşturdu. Etkinlikler, vatandaşlar ve il yöneticilerinin katıldığı demokrasi yürüyüşüyle başladı. Malatya Belediyesi mehter takımının da yer aldığı kortejin yürüyüşü, etkinliklerin yapıldığı Adalet Caddesinde son buldu. Şehitlere dua ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan başlayan etkinliklerde mehter takımı ve Grup Tillo sahne aldı. Grup Tillo, Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirdi. Dev ekranın kurulduğu alanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’ndaki konuşması canlı olarak izlendi.

“MİLLİ BİRLİĞİN ZAFERİ OLDU”
Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, BÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ve diğer protokol üyelerinin tam kadro katıldığı programda alanı dolduran vatandaşlar, Türk bayraklarını elinden düşürmedi. Kalabalık topluluğa seslenen Vali Hulusi Şahin: “Batman ‘biz biriz, beraberiz hep birlikte Türkiye’yiz’ görüntüsünü verdi. 251 Şehit verdik. Binlerce gazimiz var, gazilerimizin bir kısmı şifa buldu, bir kısmının tedavisi devam ediyor. Kollarını verdiler, ayaklarını verdiler. Acılarımız çok taze, şehitlerimizi yüreğimize gömdük. Fakat demokrasi büyük bir zafer kazandı. Öyle bir zafer ki bu da milli birliğin zaferi oldu. Bu zaferle birlikte biz 16 Temmuz sabahına çok daha güçlü, çok daha büyük Türkiye ile uyandık” dedi.

“KAHRAMANLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ”
Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerin sayesinde, milyonların sayesinde artık Türk ordusu daha milli ve güçlü konuma geldi. Bizim ordumuz peygamber ocağıdır. Dünyada böyle bir ordu yoktur. Biz bugün kahramanlarımızla övünüyoruz.  Kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Ama bilin ki hainleri de unutmamak lazım. Tarihimizde mesela Hasan Tahsin var. İzmir işgalinde ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’i hatırlıyoruz. Tarihimizde bir başka Hasan Tahsin daha var. Oda Selanik’i 26 bin kişilik ordusu olmasına rağmen tek kurşun sıkmadan Yunan’a teslim eden hain Hasan Tahsin Paşa. Biz eğer hain Tahsin paşaları unutursak hain Semih Terzi’lerle karşılaşırız. Biz kahraman Hasan Tahsin paşa ve Ömer Halis Demir’e, Zekayi Aksakallılara sahip çıkacağız. Fakat hain Adil Öksüz’ü unutmayacağız, evlatlarımızı onların düşmanlığıyla yetiştireceğiz. Bu ihaneti asla unutmayalım, unutturmayalım.”

“EVLATLARIMIZI KANDIRDI”
Darbe girişiminde büyük acıların yaşandığına da işaret eden Vali Şahin: “Değerli kardeşlerim, Fethullah Gülen adındaki sahte peygamber kendini mehdi ilan eden papaz, bizim evlatlarımızı kandırdı. Bizim evlatlarımızı mankurtlaştırdı ve bize karşı silah çeker hale getirdi. Kendi silahlarımızla maalesef şehit olduk. Bir daha aynısı yaşamamak için uyanık olmalıyız. Değerli Batmanlılar bugün bu gece hep birlikte bir duruş sergiledik. Burada dosta güven, düşmana korku salladık. Biz Batmanlılar olarak biriz, birlikteyiz hep beraber Türkiye’yiz. Sağ olun, var olun” dedi.

“ÖFKEMİZ HALA TAZE”
Programda vatandaşlara hitap eden Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ise şöyle konuştu: “Bu tarihi ve mübarek günde bizlere dik durmayı nasip eden Allah’a sonsuz şükürler olsun. Bu güzel anlamlı ve mübarek gecede evlerinizden işyerlerinizden çıkıp geldiniz, bu meydanı doldurdunuz. Benim imanlı kardeşlerim hepinizi ayrı ayrı en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Bundan üç yıl önce 15 Temmuz’da hain, işbirlikçi ve içimizdeki işbirlikçilerle hain bir şebekenin darbe ve işgal girişimiyle karşı karşıya geldik. Hani darbe girişiminin 3. Yılında öfke ve kini, acı ile hüznü, coşku ve zaferi birlikte yaşıyoruz. Hala ilk gün ki gibi öfkeliyiz. Milletimiz bir daha 15 Temmuzlar yaşamasın. Kazanan milletimizdir, demokrasidir.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli-Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim