** Yaklaşık 7 yıldır Hollanda’nın Eindhoven şehrine yerleşen oğlu Kemal’e böbreğini veren Abdurrahman Yüce, bir oğluna görkemli düğün yaptırdı. Oğluna seve seve böbreğini verdiğini belirten Yüce: “Üç oğlumdan en küçüğü Kemal’e böbreğimi verdiğim gibi bir de Batman’da kendisine muhteşem bir düğün yaptırmak da beni mutlu etti” dedi.

BÖBREĞİNİ VERDİ

Batman’ın Pınarbaşı mahallesinde esnaflık yapan Abdurrahman Yüce, uzun bir süredir Hollanda’nın Eindhoven kentine yerleşen oğlu Kemal’e böbreğini verdi. 5 Ay önce gittiği Hollanda’da böbreklerinden birini oğlu 26 yaşındaki Kemal’e veren Yüce, çok sevdiği oğluna bir de görkemli düğün yaptırdı. Önceki akşam Pazaryeri mahallesindeki Gala düğün salonundaki törende Kemal Yüce ile Berivan Bak’ın düğün törenine seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Kına ve düğün töreninde davetlilerle yakından ilgilenen baba Yüce: “İki sevinci bir arada yaşıyorum. Çocuğum hem sağlığına kavuştu, hem de evlendi” diye konuştu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Üç oğlundan en küçüğü Kemal’i evlendirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden fedakar baba Abdurrahman Yüce, şöyle konuştu: “6 çocuğumu da evlendirdim. Kemal’in böbreği iflas edince yardımına koşmayı da bir görev bildim. Verdiğim böbrek uyum sağladı. Hollanda’daki doktorlar bile böbreğimin uyum sağlaması karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kemal kısa sürede sağlığına kavuşunca o’na Batman’da muhteşem bir düğün de yapmak da benim için bir görevdi. Hollanda’daki yakınlarımızın da katıldığı düğünü gelenek ve göreneklerimize göre yaptık.”

Editör: TE Bilişim