*Batman’da bir kurumda çalışan 48 yaşındaki Şahin Kurt, 123 gün önce kayıplara karışan 17 yaşındaki oğlunu bulmak için ölüm orucuna girdi. Bir başka baba ise 5.5 yaşındaki oğlu Miraç’ın sağ gözü görmeme tehlikesi ile karşı karşıya kalması üzerine dava hazırlığında.

OĞLU İÇİN ÖLÜM ORUCUNDA

Batman’da bir kurumda çalışan 48 yaşındaki Şahin Kurt, 19 Eylül 2013 tarihinde kayıplara karışan 17 yaşındaki Necmettin Burak Kurt’un bulunması için ölüm orucuna girdi. Atatürk parkı önünde hafta sonu “Ölüm orucundayım, oğlumu istiyorum” yazılı döviz açan Kurt, “İki çocuğumdan birini bulamıyorum. Başvurmadığım yer kalmadı. Her yere gittim. İzini sürdüm ama bulamadım. Ölüm orucunu sürdürmeye kararlıyım. Oğlum Necmettin, Turizm Otelcilik okulunun son sınıf öğrencisiydi. TÜPRAŞ rafinerisinde staj görüyordu. Tam 123 gündür kayıp. Ne dağda, ne ovada hiçbir yer bırakmadım. Sonuç almayınca da ölüm orucunu başlattım. Ailemi dağıtmaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.



SAĞ GÖZÜ GÖRMÜYOR”

Batman’da özel sektörde çalışan Recep Kaya, 7 Ekim 2013 tarihinde maket bıçağı ile sağ gözünden darbe alan 5.5 yaşındaki Miraç’ın doktor ihmalinden görmeme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Torunu küçük Miraç’ı tedavi ettirmek için Batman’da gittikleri özel bir hastanede doktorun programı doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Alaattin Kaya, şöyle konuştu; “Doktor tedavisi için ne dediyse yaptık. Kontrollerini aksatmadık ama torunumun sağ gözünde katarakt olduğu ve ameliyatın kaçınılmaz olduğunu söyleyince tedavisini harfiyen yerine getirdik. Son kontrolünde görme tehlikesi ortaya çıktı. Başka bir hastaneye getirdiğimizde ‘Neredeydiniz? Daha önce getirseydiniz kurtarırdık’ sözlerini duyunca adeta yıkıldık. Şimdi kornea nakli gerekiyor. Torunumun gözünün görmeme tehlikesi ile karşı karşıya bırakan doktor hakkında dava açacağız.”

Editör: TE Bilişim