** Batman’da yaklaşık 100 STK’nın katılımıyla kurulan Evet Platformu, basın açıklamasıyla referandumda neden ‘evet’ diyeceklerini kamuoyuna duyurdu.

“TARİHİ BİR FIRSAT”
Batman’da Memur-Sen öncülüğünde 100 STK’nın katılımıyla kurulan Evet Platformu bileşenleri, Kültür merkezinde basın açıklaması gerçekleştirdi. STK temsilcilerinin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar ve bazı Ak Partili yöneticilerin de katıldığı toplantıda STK temsilcileri, Nisan ayında yapılacak referandumda ‘evet’ diyeceklerini açıkladı. Basın açıklamasını okuyan Platform sözcüsü Mehmet Ergin: “Türkiye Cumhuriyeti’nin istikrarı bir türlü tadamamış vatandaşları olarak 16 Nisan’da önümüze konacak rerandum sandığını tarihi bir fırsat olarak görmekteyiz. Dünyanın ve bölgesinin parlayan yıldızı olan Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyabilmenin yolu referandumdan geçmektedir” dedi.



“ÇİFT BAŞLILIK SON BULACAK”
Neden ‘evet’ dediklerini açıklayan Ergin, şöyle devam etti: “Küresel ve bölgesel şer odaklarının oyunlarını bozmak, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdur insanların ümidi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini güçlü kılmak için önümüze gelen fırsatı layıkıyla değerlendirmeliyiz. - Türkiye’nin, cuntacılar, medya patronları, küresel sermaye ve işbirlikçileri eliyle yönetilmesine fırsat vermemek için evet - Siyaseti kirleten koalisyon pazarlıkları ve Milletvekili transferlerini bitirmek, koalisyonların Türkiye’nin gücünü tüketen zararını önlemek için evet, - Çift başlılığa yol açan yetki karmaşasına ve uyum sorunlarına son vermek için evet.”

Editör: TE Bilişim