** 30 Yıllık eski sebze-meyve halinin ihtiyaca cevap vermemesi üzerine harekete geçen Batman Sebze-Meyve Hali esnafı, 60 bin metrekarelik alanı satın alıp, 20 Milyon TL’ye mal olan siteyi 1.5 yılda tamamlandı.

BATMAN PLAKASI KADAR İŞYERİ
Batman Sebze-Meyve Hal komisyoncuları, kendi imkanlarıyla 20 Milyon’a mal olan siteyi tamamladı. Belediyenin 30 yıl önce şehirlerarası otogar bitişiğinde yaptığı sebze-meyve halinin yetersiz kalması üzerine harekete geçen esnaflar, bir ilke imza attı. Sebze-Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur: “Altyapısı ve çatısı tamamlanan siteye en geç 25 güç içinde taşınacağız. Esnafımızın yıllardır hayalini kurduğu modern bir siteyi imkanlarımızla tamamladık” dedi.

SİTE, 60 BİN METREKARE ÜZERİNDE
60 Bin metrekarelik alandaki sitenin esnafın öz sermayesiyle tamamlandığını hatırlatan Başkan Taymur, şöyle devam etti: “Sitenin çatı işini bile üyeler üstlendi. Her bir işyeri 240 metrekare. Ayrıca her işyerinin 200 metrekarelik bahçe ve 160 metrekarelik satış bölümü de var. Yüklü kamyonların rahatlıkla girebileceği her bir işyeri 250 bin TL’ye mal oldu. Sosyal tesislerin de tamamlandığı siteye Ramazan bayramının ardından taşınacağız. Batman’ın böyle bir modern siteye ihtiyacı vardı.”

Editör: TE Bilişim