**Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz ve SGK İl Müdürü Alaettin Ökten arasında protokol imzaladı. Protokol kapsamında, artık küçük esnaflar da bazı desteklerden faydalanabilecek.

PROTOKOL, YILSONUNA KADAR
İşyerlerine yeni alacakları çalışanların sigortalarının devlet tarafından karşılanmasına yönelik protokol, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, İş-Kur ve SGK arasında imzalandı. Batman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaettin Ökten ve İş-kur Batman İl Müdürü Besim Eviz’le protokol imzaladıklarını belirten Başkan Talat Kara; “Yeni çalıştırılacak personelin 773 TL’sini, SGK ve tüm diğer giderlerinin devlet tarafından ödenmesine yönelik ortak protokol imzaladık” dedi.

“AMAÇ, PROJELERDEN EŞİT YARARLANMAK”
 İş-Kur İl Müdür Besim Eviz, projede kurumları önemsediklerini belirterek, şunları söyledi;  “Verilerimize baktığımızda bizim küçük esnaf dediğimiz, 1+ sigorta çalışanı olan küçük esnaf bu projelerden maalesef yeterli derecede yararlanamamaktadır. Bu nedenle bu tür kaynaklardan esnafın daha çok faydalanmasını istiyoruz. Şimdiye kadar 3.032 kişi projeden faydalandı ama bu da genellikle orta ve büyük işletmelere yönelik talepleri kapsıyor. Küçük esnafın büyüyebilmesi, maksimum ilave istihdam sağlaması ve gelişmesinin yolu da bu desteklerden geçiyor. Bu kaynakları herkesin eşit bir şekilde yararlanması istiyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim