* Geçen hafta çıkan olaylarda Turgut Özal bulvarı ile şehrin bazı bölgelerinde camları kırılan ve iş yerleri hasara uğrayan esnaf için BESO komisyon kurdu. Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Şevki Taş, son olaylarla birlikte alışverişte güvenin kaybolduğuna dikkat çekti.

* Batman Valiliğinin de oluşturduğu komisyon, hasara uğrayan onlarca işyeri tespit etti. AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, esnafın dürüst davrandığını söyledi.


BESO'DAN KOMİSYON

Geçen hafta kent merkezinde yaşanan olaylarda hasara uğrayan iş yerlerinin zararlarının tespiti için esnaf ve Valilik bünyesinde kurulan komisyonlar harekete geçti. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, Turgut Özal bulvarındaki güzergahın ağırlıklı olarak olaylarda hasar gördüğünü ifade etti. Beş kişilik komisyonun bugünden itibaren esnafa 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunacağını belirten Kaplan, "Sadece Turgut Özal bulvarında değil, kentin diğer bölgelerinden de zarara uğrayan esnafın mağduriyetinin giderilmesi için biz de harekete geçtik. Hafta sonuna kadar hasar tespit çalışmaları sonuçlandırılcak. Bir daha bu tür olayların tekrarlanmaması için de esnafımıza 'geçmiş olsun' dileğinde bulunuyoruz" dedi.


TAŞ, "PİYASA GÜVENSİZ"

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Şevki Taş, son olaylarla bölgede esnaflar arasında güvenin iyice azaldığını söyledi. Kurban bayramı öncesinde icralık olan takipteki borçlu esnafa faizsiz uygulama imkanı tanımalarına rağmen yaklaşık 200'e yakın esnafın son olaylarla birlikte borcunu ödemediğine dikkat çeken Kooperatif Başkanı Taş, "Bayram sonrası çıkan olaylar piyasada her şeyi bıçak gibi kesti. Ne borcunu kapatan ne de senedini ödeyen oldu. Bir çok kesim olayları gerekçe gösteriyor. Olaylar olduğunda piyasada güven de kalmıyor. Artık eskisi gibi batıdaki esnaf çek ve senetle mal vermiyor. Piyasada ciddi bir güvensizlik hakim. Herkes her an her şey olabilir mantığıyla temkinli davranıyor" diye konuştu.

VALİLİKTEN DE KOMİSYON

AFAD, Çevre Şehircilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Özel İdare yöneticilerinden oluşan Valilik Hasar Tespit Komisyonu, Turgut Özal bulvarında hasar tespit çalışmalarını hızlandırdı. Dün sabah Vali Azmi Çelik ile birlikte hasarlı güzergahta esnafları ziyaret ettiklerini belirten AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, şöyle konuştu; "Hasar tespit çalışmalarından gezdiğimiz esnaf dürüst davranıyor. Bir cam kırdıysa ikinci camı eklemiyor. Hafta içinde komisyonumuz çalışmalarını sonuçlandıracak. Unutulan iş yerlerinin sahipleri de dilekçeyle yapacakları başvuruyla hasarları tespit edilecek."

Editör: TE Bilişim