**Kent merkezine bağlı Ermi (Erköklü) nüfusu bin 38’e çıktı. Kentle birleşen Gırbereşk (İkiztepe) köyünde ise 940 kişi oturuyor. Batman’ın içinde kalan iki köyün de ‘mahalle’ statüsüne kavuşmasını isteyen köylüler; “Şehir  içinde kaldık. Köylülerin mahallelerden farkı yok” diyorlar.


KENT İÇİNDEKİ KÖYLER
TEİAŞ, Meteoroloji, Kredi Yurtlar Erkek Yurdu ve Fen lisesinin etrafını kale gibi ördüğü Erköklü (Ermi) köy nüfusu son sayımla birlikte bin 38’e çıktı. Kent merkezine bağlı büyük köyler arasında yer alan Erköklü’nün, Batman’ın bir semti haline geldiğini belirten köy sakinleri; “Artık bir an önce köyümüze ‘mahalle’ statüsünün verilmesini bekliyoruz. TPAO’ya komşuyuz. Etrafımızda kurumlar var. Fakat halen köy statüsündeyiz. Batman’ın içinde kalan belki de tek köy konumundayız” dediler.
KADIN SAYISI, ERKEKLERİ GEÇTİ
Erköklü (Ermi) köyünde oturan bin 38 kişiden 533’ü kadın. Erkeklere oranla daha fazla kadının bulunduğu Erköklü ile Batman kent merkezi arasında bir dönemler 5 kilometrelik bir mesafenin olduğunu da anımsatan eski köy sakinleri, şöyle konuştular; “Batman’a 35-40 yıl önce 5 kilometre mesafedeydik. Fakat şimdi petrol kentinin bir mahallesine dönüştük. Etrafımızı kurum ve kuruluşların binaları sarınca o eski köy havası da tarih oldu. Köyümüzün Batman’a bağlanmasıyla sorunlarımızın çözüm bulacağına inanıyoruz.”



GIRBEREŞK’TE MAHALLE OLMALI
Batman çayı yakınındaki İkiztepe (Gırbereşk) köyü de son nüfus sayımıyla nüfusu artan yerleşim birimi oldu. 940 kişinin oturduğu İkiztepe köyünün mahalle olması için daha önce Belediye’ye başvurduğunu belirten bazı köy sakinleri; “İkiztepe nüfusu hızla artan bir yerleşim birimi. Çay mahallesi ile köy arasında mesafe kapandı. Batman kent merkezine yakın bir yerleşim birimiyiz. Belediye’nin İkiztepe’yi de mahalle statüsüne alması gerekiyor” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim