** 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle mesaj yayımlayan Vali Ahmet Deniz: “Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir” dedi.

“ÖNEMLİ YASAL DÜZENLEMELER YAPILDI”
Vali Ahmet Deniz, 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Deniz, mesajında engelli bireylere son yıllarda devletin sağladığı imkanlara dikkat çekti. Vali Deniz, şöyle konuştu: “Engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. 
Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkanı ortaya çıkmıştır.”

“SPORDAN SANATA ÖNEMLİ BAŞARILAR…”
Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli vatandaşlarımızın bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkanına kavuşmuşlardır.  Bu duygu ve düşüncelerle, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli vatandaşlarımız ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim