**MÜSİAD Batman Şubesi, engellileri günlerinde kutlama mesajıyla değil, ‘görme engelli’ öğrencilere sınıf açarak hatırladı.  MÜSİAD’ın destekleriyle 15 Temmuz Şehitler İlkokulunda, görme engelli çocuklar için özel sınıf açıldı. Açılışa katılan Vali Deniz: “Sınıfımızın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

10 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, engelli sınıfı olmayan 15 Temmuz Şehitler İlkokulu’nda ‘görme engelliler’ için özel bir sınıf oluşturdu. Görme engelli öğrenciler için Braille tekniğinden oluşan bilgisayar ve çeşitli materyallerin olduğu sınıfın açılışına Vali Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir ve bazı kurum müdürleri katıldı. Programda öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Deniz; “Bu sınıfın hazırlanmasında yaklaşık 70 bin TL harcandı. 10 Çocuğumuz normal eğitim-öğretim günlerinde bu sınıfta eğitim görecek, öğretmenlerinin özel destekleriyle vakit geçirecek. Bu imkanı sağladıkları için MÜSİAD ve 15 Temmuz İlkokuluna teşekkür ederim. Bu çocuklar ülkemizin geleceğidir. Yeter ki bu çocuklarımıza fırsat tanıyalım” dedi. MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ise şöyle konuştu: “Bir üyemizin talebiyle sınıf açmaya karar verdik. Bu sınıfın engelli kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İhtiyaç olduğu takdirde böyle bir sınıf için daha desteğe hazırız.”

“TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ”

Sınıf açılışının ardından Milli Eğitim Müdürlüğünün okula kazandırdığı ‘Z’ kütüphanesinin açılışını da yapan Vali Ahmet Deniz: “Çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz lazım. Akademik başarı çok önemli, olmazsa olmaz. Akademik başarının artması için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat öğrencilerimizi milli ve manevi yüksek değerleri de öğretmemiz lazım. İnsani değerlere sahip, vatansever, paylaşımcı, merhametli, helali-haramı bilen bireyler yetiştirmek her şeyden önce önemli. Bunu hep beraber başaracağız. Bu ülkeyi kimse tutamayacak. Engel olamayacak. Bu da sizler sayesinde gerçekleşecek. Biz de devletimizin bütün imkanlarını seferber edeceğiz” diye konuştu.

“BÖLGEDE EN ÇOK OKUYAN İL BATMAN”

Daha sonra öğretmenler odasında eğitimcilerle sohbet eden Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bölgenin en çok okuyan ili; Batman. ‘Çocuğumu seviyorum anaokuluna gönderiyorum’ kampanyası sayesinde en fazla öğrenci artışı olan il Batman. Şuan 15 pilot ilin içerisinde bulunuyor. Başarıyı elde etmek istiyorsak önce okul öncesinden başlamamız lazım. Okul öncesinde hedefimiz yüzde yüz. Yeni okullar ve sınıflar yapıyoruz. Yeni yıla hiçbir eksiğimiz kalmadan bütün çocuklarımızı eğitime alacağız. Ayrıca Belediyemizin katkılarıyla ‘gezici okul’ projesi kapsamında, köy köy gezecek öğretmen gönderilecek bir araç hazırlandı. Bu otobüste sınıf haline getirilmiş ortamda öğrencilere ders verilecek. Belediye ile çalışma içerisindeyiz. İnşallah güzel bir proje olacak.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim