** Yokluklar içindeki Ertekin ailesinin üç engelli ferdi, ‘yatalak’ olarak yaşamlarını sürdürüyor. Ferhat, Sevim ve Ensar’ı hastane hastane dolaştıran baba Murat Ertekin: “Çocuklarımın tedavi masraflarını karşılayacak gücüm kalmadı. Yetkililerden tek isteğim çocuklarımın tedavilerini sağlayabilmeleri” dedi.

 

** Anneleri de mayın basması sonucu engelli olan Ertekin ailesinin dramı yürek burkuyor. Üç yatalak çocuğuna gözü gibi bakan anne Ertekin: “Çocuklarımın bakımı beni hiç yormuyor” diyor…

 

 

TEŞHİS KONULAMAYAN HASTALIK

Batmanlı Ertekin ailesinin dramı, yürek burkuyor. Petrol mahallesi 104 nolu sokakta oturan 5 çocuk babası Murat Ertekin, üç yatalak oğlunun tedavisi için hastane hastane dolaşıyor. 17 yaşındaki Ferhat, 13 yaşındaki Sevim ve 2 yaşındaki Ensar’ın tedavisi için İstanbul ve Ankara’daki hastaneler başta olmak üzere gitmediği hastanenin kalmadığını belirten işsiz baba Ertekin: “17 Yıldır hastane hastane dolaşıyorum. En iyi hastanelere bile gittim ama çocuklarımın rahatsızlığına teşhis konulamadı. Çocukların bakım ücretleriyle geçimimizi sağlayabiliyoruz. Maddi sıkıntılar içindeyiz. Yöneticilerimizden isteğim çocuklarımın tedavisi için olanak sağlamalarıdır” dedi.

 

MAYINA BASTI, ENGELLİ KALDI

5 Çocuk annesi 34 yaşındaki Mesude Ertekin’in hikayesi de acı. 1993 Yılında Mardin’in Midyat ilçesindeki köylerinden tarlaya gitmek istedikleri sırada bastığı mayın sonucu eli ve ayağı kullanamaz hale gelen Mesude anne, ikisi erkek biri kız yatalak çocuğuna gözü gibi bakıyor. Mesude Ertekin, şunları söylüyor: “Çocuklarımın bakımı bana hiç zor gelmiyor. Fakat onların bu haline çok üzülüyorum. Kışın evimiz kömür sobasıyla ısınabildiğinden genelde hasta düşüyorlar. Devlet büyüklerinden isteğim çocuklarımın tedavisini daha sağlıklı bir ortamda sağlamalarıdır. Mama ve sert olmayan gıdalarla onları besleyebiliyoruz. Bakımları oldukça masraflı. Yöneticilerimiz ve hayırseverlerden destek bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim