*Özel Batman Dünya Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı olan 34 ila 74 yaş arasındaki hastalardan oluşan ‘Biz de varız’ ile ‘Hastane karması’ takımları arasındaki halı saha maçı kıran kırana geçti. Doğru zamanda yapılan ameliyatlara dikkat çeken Operatör Dr. Afşin Yaveri: “Kalp ameliyatları, hastaları aktif yaşamdan koparmaz. Hastalar yaşama her alanda sımsıkı sarılabilir” dedi.

HASTALAR SAHADAYDI
Özel Batman Dünya Hastanesi, açık kalp ameliyatı olan hastalara moral amaçlı halı saha turnuvası gerçekleştirdi. Hafta sonu Güç Halı saha tesislerinde düzenlenen turnuvada Op. Dr. Afşin Yaveri ve Op. Dr. Rafet Tok’un açık kalp ameliyatlarını gerçekleştirdiği 33 ila 74 yaş arasındaki ‘Biz de varız’ takımı ile Dünya Hastanesi karması arasında halı saha maçı çekişmeli geçti. Özel Batman Dünya Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Afşin Yaveri, kalp sağlığı ve kalp cerrahisi konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak ve doğru bilgi paylaşımı nedeniyle halı saha maçı etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

“AKTİF YAŞAMDAN KOPMA OLMAZ”
Op. Dr. Yaveri, şöyle devam etti: “Bu sportif aktivite de göstermektedir ki doğru zamanda yapılan ameliyatlar, hastaların günlük aktif yaşama geçişlerine olanak sağlamaktadır. ‘Biz de varız’ takımında yer alan hastalardan iki ay önce opere edilmiş bir hastamız, yedi ay önce opere edilmiş bir hastamız da var. Kalp ameliyatları, hastaları aktif yaşamından koparan ameliyatlar değildir. Hastalar yaşama her alanda sımsıkı sarılabilir. Ne kadar ameliyat sonrasında tavsiye edilen sportif aktiviteler yarış sporları olmasa da, ‘Biz de varız’ takımı oyuncularının sağlık kontrolleri yapıldı. Sık oyuncu değiştirmek kaydıyla, saha kenarında her türlü sağlık önlemi ve ambulans hazır bekletilerek, sembolik bir maç yapıldı.” (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim