**Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Türkiye geneli İŞKUR İl Müdürlükleri arasında yapılan performans değerlendirmesinde imalat sektöründe ‘İŞBAŞI Eğitimi Katılımcı Sayısı, 15-29 Yaş Arası İŞBAŞI Eğitimi Katılımcı Sayısı ve Uzun Süreli İşsizlerin İşe Yerleştirmesi’nde Türkiye birincisi oldu.

VERİLER AÇIKLANDI
İş-Kur Batman İl Müdürlüğü, Türkiye genelindeki müdürlükler arasında en fazla genç istihdamı sağlayan kurum oldu. Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz: “Batman İŞKUR 2018 yılı ilk 5 ayında 81 il içerisinde İmalat Sektöründe İŞBAŞI Eğitimi Katılımcı Sayısı, 15-29 Yaş Arası İŞBAŞI Eğitimi Katılımcı Sayısı ve Uzun Süreli İşsizlerin İşe Yerleştirmesinde Türkiye birincisi oldu” dedi. Başarı performansının, işverenlerle yapılan aktif iletişim ve kurum hizmetlerini tanıtım çalışmaları neticesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Eviz: “Hamdolsun ki bu başarımız göreve geldiğimiz 2012 yılından bu yana sürekli artarak gerçekleşmiştir. Genç, Kadın ve Engellilerin iş bulma ve işe yerleştirilmesine yönelik projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. Batman İŞKUR olarak 2018 yılının henüz 5 ayını geride bırakmışken özel sektör işe yerleştirmesinde 1500’ün üzerinde istihdam sağlamıştır. Uzun süreli işsizlerimizin istihdam edilebilirliklerini artırmaya yönelik Türkiye’de ilk defa uygulanan, alanında uzman İş ve meslek danışmanlarından oluşan “İş Bulma Atölyesi” uygulaması ile uzun süredir işsiz olan vatandaşlarımızın iş bulmalarına olanak sağlanmıştır ve bu alanda Türkiye geneli yapılan değerlendirmede birinciliği elde ettik” dedi.

“BATMAN, ÜRETİMLE BÜYÜYOR”
Eviz, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 Yılı içerisinde özel sektör işyerleriyle yapılan işbirliği neticesinde 3.335 kişiye istihdam sağladık ve bu istihdamın yaklaşık % 50’si genç işsizlerden sağlanmasından dolayı bu alanda da Türkiye 1.’liği elde ettik. İŞBAŞI Eğitim Programları ile farklı sektörlerde 3 ila 9 ay arası sürelerde katılımcılara asgari ücret ve GSS primleri İŞKUR tarafından karşılanarak gençlerin meslek edinmeleri sağlanırken işverenlere kalifiye eleman sağlamış oluyoruz. Özel Sektör İşverenlerinin Bölgemizde uygulanan teşviklerden faydalanarak kurmuş oldukları fabrikaların İŞKUR’dan talep ettiği 3.335 kişilik İşbaşı Eğitim Programının 1537’si imalat sektöründen olması bizleri ayrıca sevindirmiştir.”

Editör: TE Bilişim