** BDP Batman Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nin organize ettiği ‘kadın şiddetine hayır yürüyüşü’ne katılan Milletvekili Ayla Akat Ata; “En çok ezilen halkız. Ama bir aradayız. Kimse Kürtleri parçalayamayacaktır” dedi.


YÜRÜYÜŞLÜ PROTESTO

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) düzenlediği ‘kadın şiddetine hayır’ yürüyüşüne kadınlar ilgi gösterdi. Belediye binası önünde toplanan kadınlar, Cumhuriyet meydanına yürüdü. BDP Milletvekili Ayla Akat Ata ile Ak Parti Belediye Başkan aday adayı Perinaz Yaman’ın da eşlik ettiği kadınlar, ‘Kadın şiddetine hayır’ ve ‘Be azadi jiyan nabe’ yazılı Türkçe-Kürtçe dövizler açtı. Cumhuriyet meydanındaki basın açıklaması öncesi söz alan BDP İl Eşbaşkanı Rahşan Çarboğa, ‘Gücümüzle şiddetsiz bir dünya yaratacağımıza inanıyoruz’ dedi. Daha sonra söz alan Milletvekili Akat Ata; “En çok ezilen halkız. 21. Yüzyılda hala statüsüz bir şekilde yaşayan Kürt halkı ve Kürt kadınları, her 25 Kasım’da alanları doldurdu, kadının en çok ezildiği coğrafyanın, Mezopotamya’nın ve dünyanın en güçlü özgür kadın iradesini açığa çıkardık, selam olsun sizlere. Bizler bir aradayız, Kürdistan tek parçadır diyoruz” dedi.


KATİLLERİ BULUN”

Konuşmalarında bölgesel sorunlar ile çözüm sürecine de değinen Ata, şöyle devam etti; “Nasıl Lozan politikanız bölündüyse, parçalandıysa bu coğrafyadaki uluslar arası komplo da boşa çıkmaya mahkumdur. Uluslararası komploya buradan Kürt kadınları olarak var olan ayıptan kurtulabilmek için bir an önce öldürülen kadınların katilleri bulun. O katilleri bulmadan, o katil sıfatını sizin üzerinize yapıştırıyoruz. Bundan kurtulmak için katilleri bulup yargılayacaksınız diyoruz. ‘Kadın özgürleşmeden, toplum özgürleşmeyecek’ diyen Öcalan’a bin selam diyoruz. Ama bilin ki Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan, özgür olmadan, özgürlüğü sağlılığı ve güvenlik koşulları iyileştirilmeden ve sağlanmadan biz çözüm iddiası olduğuna inanmıyoruz. Bu çözüm sahiplerinin samimiyetine güvenmiyoruz.” 

Editör: TE Bilişim