**Toplum yararına çalışma programı kapsamında İş-Kur’un dağıtımını yaptığı bin 920 geçici kadroların çoğu Milli Eğitim’e tahsis edildi.
EĞİTİM RAHATLAYACAK
Hizmetli sayısının yok denecek yetersiz olduğu Milli Eğitim Müdürlüğü, toplum yararına çalışma programındaki geçici kadrolarla rahat nefes alacak. İş-Kur Batman İl Müdürü Besim Eviz, 9 ay süreyle çalışacak geçici kadrolara başvuruda bulunan işsizleri adil bir şekilde bazı kurum ve kuruluşlarda görevlendirdiklerini söyledi. İş-Kur’a başvuran 10 bin 800 kişiden bin 920 işsizden bin 500’ünün il genelinde Milli Eğitim teşkilatı sorumluluğuna verdiklerini ifade eden İş-Kur Müdürü Eviz; “Eğitim yuvalarında hizmetli sayısı yetersizdi. Bu nedenle geçici kadronun çoğu eğitime verildi” dedi.

5 KURUMA DAHA GÖREVLENDİRME
Geçici süreli TYÇP kadrolarından 125’inin Müftülüğe de verildiğini anımsatan İş-Kur Müdürü Eviz, şöyle konuştu; “Kültür-Turizm ve Müze’ye 80, Kozluk ilçe Kaymakamlığına 25, diğer ilçe Kaymakamlıklarına da 20’şer kadro tahsisi yapıldı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na 40, Özel İdare Genel Sekreterliği’ne 30 geçici kadrosu verildi. Sosyal Yardımlaşmanın 80 kişilik istihdama yönelik projesine de desteğimiz söz konusu. Mümkün olduğu kadar geçici kadroları adil bir şekilde dağıttık.”
İŞ-KUR ÖNÜNDE İZDİHAM
TYÇP geçici kadro listelerinin açıklandığı haberini alan işsizler, Batman İş-Kur binasına akın etti. Binanın camlarına asılan listeleri titizlikle inceleyen bazı işsiz gençler, İş-Kur’un ilkel yöntemle duyuru yapmasına tepki gösterdi. İş-Kur’un internet sayfasından duyuru yapılmasının gerektiğini ifade eden bazı işsizler; “Maalesef geçici kadroların nasıl dağıtıldığı ortada. Söz de kadrolar adil dağıtılacaktı. Bir de ilkel yöntemle duyurunun yapılması da tartışılır. İletişim çağında halen listelerin bazı binaların duvarlarına asılması düşündürücüdür” dediler.

Editör: TE Bilişim