**Geçen yılın Nisan ayında temeli atılan Batman Üniversitesi kampüs alanındaki caminin kaba inşaatı tamamlandı. İki minareli cami, yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olacak...

 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NİN BENZERİ
130 Caminin bulunduğu Batman kent merkezinde, en büyük cami üniversite kampüsünde inşa ediliyor. Konya Selçuk Üniversitesi kampüs alanındaki caminin benzeri, Batman Üniversitesi kampüs alanında ibadete açılacak. Geçen yıl, 16 Nisan’da temeli atılan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı temel atma töreninin ardından on ayda üniversite camisinin kaba inşaatı tamamlandı. 5959 m2’lik alanda inşa edilen ve yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olacak cami, Batman’ın yanı sıra bölgenin en büyük camileri arasında yer alacak.

 

CAMİDE İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Henüz kuruluş aşamasında olan İlahiyat Fakültesi’nin de içinde yer alacağı bildirilen Batman Üniversitesi kampüs alanındaki cami, 6 bin kişi kapasiteli olacak. Önümüzdeki aylarda ibadete açılması planlanan camiye destek verdiklerini daha önce açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez: “55 Üniversitenin camisine destek veriyoruz. Batman Üniversitesi kampüs alanındaki cami de örnek olacak” demişti. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, camiyi yakın bir sürede ibadete açacaklarını ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim