* Yıllarca petrol sektöründe çalışanlar, yine de kara altının çıkarıldığı bölgeden kopamıyor. 1.472 konutun tamamlandığı Batı Raman'da, bin yeni konutun daha yapılacağını belirten Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, "40 dönümlük arsaya daha talibiz" dedi.

97.000 TL'YE MAL OLACAK

Yüzde 90'ı petrolcü emekçilerin oluşturduğu Batman Emekliler Derneği, hayata geçirdiği konut projesinin 1.472 dairesi tamamlandı. Bu yılın orta aylarında kuraları çekilmesi beklenen konutların 95.500 liraya mal olduğunu belirten Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, "Şerefiye parası hariç katlara göre konutların üyelere 97.000 TL'ye mal olması bekleniyor. Tüm hızıyla yapımı süren konutlara yenileri eklemenin gayreti içindeyiz" diye konuştu.

40 DÖNÜM ARAZİ DAHA İSTİYORLAR

Toplu Konut İdares'nin ihaleye verdiği 1.472 konutun yanı sıra bin konutun daha yapımı için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Dernek Başkanı Ekmen, şöyle devam etti; "Milli Emlak Müdürlüğü'nden aldığımız arsanın kroki ve bilgileri Maliye Bakanlığı'na bildirdik. Arsa işlemlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Derneğimizin başlattığı proje başarıyla amacına ulaştı. 1.472 konutun yüzde 80'i tamamlandı. Bu konutları yıl içinde teslim etmeyi hedefliyoruz."

Editör: TE Bilişim