** Batman’ın Kozluk ilçesinde geçen eğitim-öğretim sezonunun kapanış gününde terror saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verildiği Çok Programlı Anadolu Lisesi’ndeki yeni eğitim-öğretim sezonunun açılışına iki Bakan katıldı.

** İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, öğrenci, öğretmen ve Kozluk halkıyla bir araya geldi. Programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Belki bugün mahzunuz ama senin okulunun bahçesinde de olmaktan ayrı bir gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Emanetin, emin ellerdedir” dedi.

İKİ BAKAN, KOZLUK’TAYDI
Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de ilçe merkezinde belediye başkanının aracına yönelik düzenlenen saldırı sırasında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın, adının verildiği Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde eğitim, düzenlenen buruk törenle başladı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı. Öğrenciler, öğretmenler ve Kozluk halkıyla okul bahçesinde bir araya gelen Bakanlar, çiçeklerle karşılandı.

ANI DEFTERİNİ İMZALADILAR,
MAĞUSA LİMANI ŞARKISINI DİNLEDİLER
Okul ziyaretinde Bakanlar, şehit öğretmen için okul girişinde ayrılan köşede anı defterini imzaladı. Daha sonra sınıfa çıkan Bakanlar Soylu ve Kaya, öğrencilerle birlikte Tarih dersinde 15 Temmuz konulu dersi dinledi. Şenay öğretmenin oluşturduğu müzik sınıfında ise Bakanlara, öğretmenlerin oluşturduğu grup, Mağusa Limanı şarkısını seslendirdi. Duygulu anlar yaşayan Bakanların üzüntüsü dikkat çekti.

“BÜYÜK EMANET BIRAKTIN”
Kozluk’ta yeni eğitim-öğretim sezonunun açılışında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Emanetin emin ellerdedir. Belki bugün mahzunuz ama senin okulunun bahçesinde de olmaktan ayrı bir gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Bize büyük bir sorumluluk bıraktın tıpkı diğer eğitim şehitleri gibi, tıpkı birlik ve beraberliğimizi için fedayı can eden tüm şehitlerimiz için bize büyük bir emanet bıraktın. Bu emanetin farkındayız. Kıymetli Kozluklular, duamız sizinle beraber, Allah ayağınıza taş değdirtmesin. Bu dünyanın iyiliklerin ve kötülüklerin imtihanı olduğunu biliyoruz. Bizim için öteki dünyanın temel dünya olduğunu, ahiret olduğunu biliyoruz. Sevgili kardeşlerim, sevgili öğrenciler, 22 yaşında bir genç insan işte bu duygularla buraya geldi. Bu sevgiyle buraya geldi. Acaba bir müzik notasını nasıl öğretebilirim? Acaba sevgi sözcüklerini nasıl anlatabilirim? Acaba sevgiyle evlatlarımı nasıl kucaklayabilirim? Bunlarla beraber buraya geldi. Hepimiz bıktık terörden, onların silahından onları bizi ayrışmalarından” dedi.

“EĞİTİMİ HEDEF ALIYORLAR”
Daha sonra okul bahçesinde toplananlara seslenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise şunları söyledi: “Terörün neden eğitimi hedef aldığını asılında çok iyi okumamız gerekiyor. 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren hain terör örgütü FETÖ, eğitim kisvesi altında yıllarca gençlerimizi zehirledi. Dinimizi istismar ettiler. Diğer terör örgütü PKK, ailelerimize ‘çocuklarınızı okula göndermeyeceksiniz’ diye tehdit ettiler. Yavrularımızı okul oyundan alıkoyup dağlara kaçırdılar. Bir şeyi unuttur, ‘kalem kılıçtan keskindir’ diyen medeniyetin evlatları asla silaha teslim olmadı. Biz inanıyoruz ki bu okuldan nice öğretmenler, nice doktorlar, hakimler, valiler, savcılar, cumhurbaşkanları ve milletvekilleri çıkacak. Şehit Aybüke Yalçın kardeşimizi, evladımızı bir kez daha rahmetle, minnetle ve hasretle yad ediyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim