** Adalet Bakanlığı’na bağlı Denetimli Serbestlik Batman Müdürlüğü bünyesinde kamuya ücretsiz çalıştırma, eğitim-iyileştirme ve toplumu korumaya yönelik tedbirler kapsamında 4500 hükümlü yasadan faydalanıyor. Batman’da bazı hükümlüler ise elektronik cihazla izleniyor.

ELEKTRONİK CİHAZLA İZLEME
Batman’da Denetimli Serbestlik yasasından 4500 hükümlü faydalanıyor. Denetimli Serbestlik İl Müdürü Erol Acar, il genelinde 4500 hükümlünün kamuya ücretsiz çalıştırılma başta olmak üzere eğitim-iyileştirme ve toplumu korumaya yönelik tedbirler içerikli projelerden yararlandığını ifade etti. Elektronik izleme ile konutta tutukluluk cezalarını da izlediklerini söyleyen Acar: “Geçen yıl elektronik izleme uygulamasına başlandı. Bu yöntemle hükümlüleri izleme ve takip edebiliyoruz. Bu konuda rakam vermek doğru olmaz ama bazı hükümlüler de elektronik cihazla izleniyor” dedi.



TOPLUM YARARINA ÇALIŞIYORLAR
Acar, şöyle devam etti: “Toplum yararına çalışma projeleri kapsamında Vali sayın Ahmet Deniz ve Cumhuriyet Başsavcımız Şenol Taşkale’nin desteğiyle sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni hatıra ormanları kapsamında hükümlüler ağaçlandırma çalışmalarına katılacak. Belediye, Orman İşletme Müdürlüğü ile bu projemizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca madde bağımlılığından arınma projemiz de devam ediyor. Hedefimiz topluma güven, bireye umut olmaktır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim