** Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Servet Kurt, ‘Muhasebe haftası’ kapsamında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla buluştu. Mesleğin önemine dikkat çeken Kurt: “Meslektaşlarımız ekonominin lokomotifi konumundadırlar. Ticari hayatın tüm aktörlerinin ihtiyaç duyduğu mesleğimiz, ezbercilikle yapılabilecek bir meslek grubu değildir” dedi.

MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR
Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Servet Kurt, Başkan Yardımcısı Temim Orhan ve Oda Sekreteri Hayrettin Başaran ile birlikte ‘Muhasebe Haftası’ nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Big mamma’s restauranttaki programda açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Servet Kurt: “Meslektaşlarımız ekonominin lokomotifi konumundadırlar. Ticari hayatın tüm aktörlerinin ihtiyaç duyduğu mesleğimiz, ezbercilikle yapılabilecek bir meslek grubu asla değildir. Mali Müşavirler işletmelerin matematiksel hesaplamalarının yanında Ticaret Hukuku, Vergi Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, ve diğer bir çok hukuk alanına hakim kişilerdir. Zira meslek salt matematiksel hesaplamalar yapmak demek değildir” dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZ BİLGİ VE
MEVZUAT MAKİNESİ GİBİ”
Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uğraş verdiğimiz alanlar sıkça regülizasyonların tabi tutulduğu alanlardır. Meslek icra edilirken sınırlı uygunluk denetimden tutunda vergi mükellefleri ile beraber müştereken ve müteselsilen sorumluluğa kadar bir çok noktada mesleki risklerimiz mevcuttur. Bunun yanında iş çeşitliliği açısından da sorunlarla karşı, karşıya kalmaktayız. Meslektaşlarımız bedelini alamadığı bir çok işide yapmak durumunda kalmaktadırlar. Teknolojik değişimleri anında özümseyip uygulayan, kamuya bilgi üreten, vergi mükelleflerinin iş hayatına uyumundaki rolleri ile meslektaşlarımız ülke ekonomisi için büyük öneme sahiptirler. İşletmelerin yatırım kararı almadan önce mutlak suretle Mali Müşavirlerine danışmaları gerekiyor. Meslektaşlarımız bir bilgi ve mevzuat makinesi gibi.” (Barış Arslan-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim