** Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, geçen aylarda ülke çapında aldığı iki büyük ödülün ardından bu kez İstanbul merkezli Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin yarışmasında ‘Kapsüller geçim kaynağı’ haberiyle ödül aldı.

** Türkiye genelinde yaklaşık 160 eserin yarıştığı yarışmada Batman Çağdaş, ödül alan tek yerel gazete oldu. Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’ın özel haberi, ‘En iyi ekonomi haberi’ seçildi. Arslan, Çarşamba günü İstanbul’da düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

BU KEZ EKONOMİ ÖDÜLÜ
Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ardından Batman Çağdaş, bu kez Ekonomi Gazeteciler Derneği’nden ödül alan tek yerel medya kuruluşu oldu. İstanbul merkezli Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin her yıl gelenekselleştirdiği yarışmada Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’ın, ‘Kapsüller geçim kaynağı’ haberi ‘en iyi ekonomi haberi’ seçildi. 160 Yapıtın yarıştığı yarışmada ödül alan tek yerel gazete olan Batman Çağdaş, 2016 yılında art arda aldığı ödüllerle habercilikteki farkını bir kez daha ortaya koydu. Bu arda Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan, Çarşamba günü İstanbul CVK Park Bosphorus Otel'de düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

2016’DA 3 BÜYÜK ÖDÜL
Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin (EGD), yarışmasında da aldığı ödülle Batman basınının adını yıllardır olduğu gibi ülke çapında duyaran Batman Çağdaş, geçtiğimiz aylarda da aldığı iki büyük ödülle birçok ulusal yayın organını da geride bırakmıştı. Muhabirlerimizden Reşat Yiğiz, Ankara merkezli Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin yarışmasında ‘en iyi fotoğraf’ ödülünü, Editörümüz Barış Arslan ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘yılın gazetecileri’ yarışmasında ‘Güvercinler disipline’ yapıtıyla ödül alan gazeteciler olmuştu. 33 Yıldır Batman’da günlük yayımlanan Çağdaş, yılın ilk 5 ayında üst üste ödül alarak, habercilikteki kalitesini ülke kamuoyuna duyurmayı başardı.




BATMAN’A 86. ÖDÜL
Her yıl ülke genelinde düzenlenen yarışmalarda özgün ve özel haberleriyle ödülleri toplayan Batman Çağdaş, ‘ödül köşesine’ 86. ödülünü taşıyacak. Büyük bir ödülü daha ödül müzesine taşıyacaklarını belirten Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan: “Batman Çağdaş ekibi, Türkiye genelinde düzenlenen gazetecilik yarışmalarında üst üste aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Gücünü sadece okurlarından alan gazetemiz ilkeli ve objektif habercilikle başarısını aldığı ödüllerle taçlandırıyor. Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin ödüllendirdiği yapıtımız ise bölgede yaşanan son durumu dramatik bir şekilde özetliyor. Batman’ı basın alanında her yıl ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim