KARA: “ESNAF ZORDA”

İlki Van’da gerçekleştirilen ‘Ekonomi Çalıştayı’nın ikinci ayağı Batman’da yapıldı. Petrol-İş Sendikası Konferans salonundaki Çalıştay’a HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven, Balpınar Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl, görevden uzaklaştırılan Batman ve diğer ilçe Belediye Başkanlarının da katıldığı Çalıştay’ın Divan Kurulu Mustafa Erol, Hürriyet Kaytar, Derya Aslan ve Seyda Danış’tan oluştu. Yerelde Esnaf Kooperatifi temsilcilerinin de katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını Batman Esnaf ve Odalar Birliği Başkanı Talat Kara yaptı. Son aylarda ekonominin yaşananlardan olumsuz etkilendiğini kaydeden Kara, “Her zaman söylüyoruz. En kötü barış, savaştan daha iyidir. Hükümetin artık OHAL’i kaldırmasını istiyoruz. Barışa bir şans daha verilmesini bekliyoruz” dedi.




İKİNCİ TOPLANTI BATMAN’DA
‘Ekonomi Çalıştayı’nın ikincisinin Batman’da gerçekleştirildiğini kaydeden Divan üyesi Mustafa Erol, “Sadece Batman’da değil, bölgedeki diğer 10 ilde de çalışmalarımız sürüyor. Bu iş belki küçük adımlarla yürüyor ama bilinçli bir gidişat olarak gördüğümüz bu projenin her geçen gün büyüyeceğine inanıyoruz. Belki geç başladı. Yararlı bir çalışma olacak. Bu doğru bir ekonominin adımıdır. Bu çalışma dünyada örnek ve modern bir proje olacaktır. Alternatif ekonomiyi nasıl üretebilirizin çalışmalarını diğer illere de kaydıracağız” diye konuştu.




GÜVEN: “BU PROJEYİ ANLAMLI BULUYORUM”
Bölgedeki son durumu değerlendiren Güven, şunları söyledi; “21. Yüzyıldayız. Dünya başka sorunlarla uğraşıyor. Daha iyi yaşamı tartışırken, biz hala kısır döngü içinde aynı sorunları tartışıyoruz. Bugüne kadar ekonomimizi bile masaya yatıramadık. Batman yer altı petrol zenginliğine sahip bir şehir. Ancak buradan çıkan bu üründen Batman yeterli düzeyde yararlanamıyor. Eğer bu ürün batının herhangi bir yerinde olsaydı, odası Paris olurdu. Maalesef burada bu ürünün zifti ve tozu kaldı. Batman’ın bu ürün gelirinden daha fazla yararlanmasını istiyoruz.” Öte yandan Batman ekonomi konferansı birleşenlerinin açıklamasında da şu görüşlere yer verildi; “Kenti adeta kanserleştiren fosil yakıtlarının yerine yenilenebilir enerji kaynaklarını öne çıkarıp kullanımı teşvik etmek gerekiyor. Demokratik ekonominin gelişmesinde konferans birleşenleri sorumluluk sahibidir” denildi. 

Editör: TE Bilişim