** Birlik Vakfı Batman Şubesi’nin, ‘Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu’nun Kalkınmadaki Rolü’ çalıştayı, 23-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Basın toplantısında programın detaylarını açıklayan Birlik Vakfı Şube Başkanı Hamdullah Tüzün: “Hazırlıklarımızı tamamladık. Batman, böylesi büyük organizasyonları hak ediyor” dedi.

BATMAN’DA BÜYÜK ORGANİZASYON
Batman, 23-24 Eylül tarihleri arasında ‘Ekonomi Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak. Çalıştay kapsamında TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Bakanlar, bölge milletvekilleri, Doğu-Güneydoğu Valilileri, Ticaret Odası Başkanları ve işadamları, Batman’da buluşacak. Programın detaylarını World Teras kafede düzenlenen basın toplantısıyla açıklayan Birlik Vakfı Batman Şube Başkanı Hamdullah Tüzün: “Aylardır hazırlıklarını sürdüğümüz çalıştaya hazırız. Batman büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Batman’ın değişimini, potansiyelini ve beklentilerini konuklarımıza aktaracağız. Tıp Fakültesi isteğimiz başta olmak üzere Cazibe Merkezleri programından ilimizin en iyi şekilde yararlanması için taleplerde bulunacağız. Batman, böylesi organizasyonları hak ediyor” dedi.

KİMLER GELİYOR?
Önümüzdeki hafta sonu Belediye konferans salonunda düzenlenecek çalıştaya TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yanı sıra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ticaret-Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları, Güneydoğu-Doğu Valileri, Bölge Milletvekilleri ve Rektör-akademisyenlerin yanı sıra iş dünyasından Ali Koç, Nihat Özdemir, Ethem Sancak, Abdulkadir Konukoğlu, Fernas Grup Onursal Başkanı Necat Nasıroğlu, Dinç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dinç’in yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcikoğlu katılacak. Öte yandan Cumartesi günkü ilk oturumda Doğu-Güneydoğu bölgeleri için sektörel kalkınma modelleri, ikinci oturumunda ise bölgenin kalkınma rolü ve Türkiye ekonomisine katkısı konuşulacak. Pazar günü son bulacak oturumlarda ise eğitim, sağlık, ve sosyal kalkınma rollerinin yanı sıra üretim endeksli kalkınma modelleri masaya yatıralacak. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim