** Ramazan ayında 10 bin adet ekmeği dar gelirlilere dağıttıklarını söyleyen Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Gönlümüz 20 bin ekmek dağıtmak ama bütçemiz bu kadar. Hayırseverlerin bağışlarına da açığız” dedi.

“KEŞKE 20 BİN EKMEK DAĞITSAK”
11 Ayın sultanı Ramazan’da şehrin farklı yerlerinde fırınlar aracılığıyla 10 bin adet ekmek dağıtan Belediye, taleplerin artması karşısında bağışlara da açık olduklarını duyurdu. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, bütçelerini zorladıklarını ifade ederek: “Dar gelirli vatandaşların iftar sofrasına mutlaka bir ekmek ulaştırmak istiyoruz. Ramazan ayından bu yana her gün 10 bin adet ekmek dağıtıyoruz. Vatandaş bu uygulamadan memnun. Gönlümüz 20 bin ekmek dağıtmaktan yanaydı ama bu kadarını yapabiliyoruz. Hayırseverlere sesleniyoruz; ekmek yardımı için bağışlara açığız” dedi.

FIRINLARDA DA EKMEK KUYRUĞU
Batmanlı bazı hayırseverlerin fırınlara sipariş ettiği bedava ekmekten Suriyeli, Afgan ve dar gelirliler de yararlanıyor. 16. Caddedeki Akça fırın sahibi Osman Okay, günde 1000 adet ekmeği dar gelirlilere dağıttıklarını söyledi. Kendisinin günde 250 adet ekmeği dağıttığını belirten fırıncı Okay: “Ortalama günde 1000 ekmek dağıtıyorum ama zaman zaman izdihamla karşılaşıyoruz. Kaldırımda onlarca kişi ekmek bekliyor. Her gün öğle saatleri ile iftar saatine kadar ekmek dağıtımı yapıyoruz. Yine de ekmek yetmiyor” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim