**  Vali Ahmet Deniz, okul müdürleri ile bir araya gelerek, eğitim sorunlarını görüştü. Okul öncesi okullaşma oranında en hızlı artış gösteren il olduklarına dikkat çeken Vali Deniz: “Demek ki biraz çaba ve gayret gösterince ve aileleri de ikna edince mesafe alınabiliyor. İlimizi eğitimde daha iyi noktalara ulaştırmalıyız” dedi.

“BU BAŞARIYI YAYMALIYIZ”
Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Deniz'in yanı sıra  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli eğitim müdür yardımcıları ile okul müdürleri katıldı. Öğretmenlere hitap eden Vali Deniz, Türkiye genelinde okul öncesi eğitimde okullaşma oranı artışında Batman’ın ilk sırada olduğunu belirterek, bu başarıyı eğitimin tüm kademlerinde sağlanması için gereken çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

“200 BİN KİTAP DAĞITACAĞIZ”
Eğitimde gerekli başarıyı elde etmeden gelişmenin zor olduğunu ifade eden Vali Deniz, ilimizin eğitim durumunun istenilen düzeyde olmadığını belirterek: “İlimizi eğitimde daha iyi yerlere taşımak için ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi’ni başlattık. Ardından okuma seferberliği başlattık, bu çalışmalar sizlerinde gayreti ile iyi yerlere getirildi. Bu kapsamda şimdiye kadar 50 bin kitap dağıttık. hedefimiz 200 bin kitap dağıtmaktır. En kısa süre bunu gerçekleştireceğiz. Okullarımızın kütüphanelerini tamamen elden geçirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

“LİSE ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL İLGİ GÖSTERİN”
Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek için öğretmen ve okul yöneticilerine önemli görevler düştüğünü de kaydeden Vali Deniz, çocukların yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemesi için gereken çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade ederek: “Özelikle lise çağındaki çocuklarımızla özel ilgi göserilmesi gerekiyor. Çocuklarımız özelik bu çağda yanlış kişiler tarafından yönlendirilebiliyor. Geçmişte bu konuda bir takım sıkıntılar yaşandı. Bunların yaşanmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Bölücü terör örgütünü bu topraklarda silinmesi için herkese büyük görevler düşüyor” dedi. Okul müdürlerinin sorun ve talepleri ele alınarak değerlendirilmesinin ardından program sona erdi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim