** ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle düzenlenen ‘Eğitim Varsa Engel Yoktur’ programında engelli öğrenciler hünerlerini sergiledi. Programda konuşan Vali Ahmet Deniz: “Asıl engel insanın vicdanında, kalbindeki engeldir” dedi.

GÖSTERİLERİYLE ALKIŞ ALDILAR
‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ nedeniyle Batman Özel Eğitim Kurumları (BEB-DER) ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ‘Eğitim Varsa Engel Yoktur’ programı Belediye Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Programa Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı kurum müdürleri, engelli öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Konuklara şiir, tiyatro, dans, halk oyunları ve müzik dinletisi sunan engelli öğrenciler, bol bol alkış aldı. Programda konuşan Vali Deniz: “Asıl engel insanını vicdanında, kalbindeki engeldir. Yoksa engellilik yoktur” dedi.

“TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE DESTEKLER ARTIYOR”
Son yıllarda ülkede engellilere yönelik ciddi çalışmaların hayata geçirildiğine dikkat çeken Vali Deniz, şöyle konuştu: “Bu etkinlikle farkındalık oluşturma düşüncesindeyiz. Türkiye’de 8.5 Milyon, Dünyada 1 Milyar engelli insan var. Bir defa empati yaparak, kendimizi engelli vatandaşların yerine koymak zorundayız. Onlara acımaktan ziyade, sorunlarını gidermek zorundayız. Türkiye gelişip kalkınacaksa, onları üretime kazandırmak zorundayız. son yıllarda devletimiz ile sosyal devlet anlayışı içerisinde engelli vatandaşlarımıza yönelik çok güzel gelişmeler, yasal düzenlemeler var, sosyal destekler var. Türkiye büyüdükçe, kalkındıkça, ekonomisi büyüdükçe daha da destekler sağlayacak. Eskiden bir annemiz engelli bir çocuğu varsa evden dışarı çıkamazdı, adeta bir hapis hayatı yaşardı. Ama Allah'a şükür şimdi evde bakım destekleri ile yeri geldikçe dışarıda çıkabiliyor, ihtiyacını giderebiliyor, tatiline de gidebiliyor. Gönlümüzden, yüreğimizden tüm engelli vatandaşlarımız için engelsiz bir yaşam diliyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim