** Eğitim-Sen Batman Şubesi’nin okul idareci atamalarıyla ilgili basın açıklamasında konuşan HDP Milletvekili Ayla Akat Ata: “Eğitim siyaset üstüdür, belli grupların bakış açısının üstündedir” dedi.

ATAMALARA ORTAK TEPKİ

Eğitim-Sen Şubesi’nin Mado’daki basın toplantısına HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Eğitim-Sen Şubesi Eşbaşkanları Zelife Bulut, Aziz Turay, HDP, DBP il teşkilatı yöneticileri ve bazı STK temsilcileri katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul idareci atamalarında yaşananlara dikkat çeken Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Aziz Turay, atamaların hukuksuzluğa rağmen yapıldığını söyledi. Daha sonra söz alan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata: “Eğitim-Sen’e üye okul müdürlerinin tek tek görevden alındığı ortadadır. Bu gerçek artık ne gizlenebiliyor ne de saklanabiliniyor” dedi.

KIRIM POLİTİKASI”

Milletvekili Ata, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet 91 yaşına geldi, hala bu ülkede eğitim sistemi tartışılıyor. Eğitim belli bir ideolojiye belli bir siyasete bağlı olarak yapılamaz, yürütülemez politikası belirlenemez. Bu kadar net konuşuyoruz. Yaşananlar eğitim emekçilerine yönelik bir kırımdır politikasıdır. Yapılan bir çeşit katliamdır. Bunu her platformda söyleyeceğiz. Bu konuyu parlamentoya taşıdık. Ne yazık ki sonuç alamıyoruz.”

SÜREÇ HENÜZ BİTMEDİ”

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yönetici atamalarını eleştiren Ata, eğitimin siyaset üstü olduğuna dikkat çekti. Ata: “Milli Eğitim Müdürü ‘Atamaları çok şeffaf, çok eşitlikçi bir temelde ele aldık’ diyor. Ancak uygulama böyle değil. Eğitim siyaset üstüdür, eğitim belli grupların bakış açısının üstündedir. Bu halkın evlatları belli bir ideolojinin, siyasi kadrolaşmanın temsiliyeti ile karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Bunların hepsini ayrı ayrı sorgulayacağız. Eğitim, herhangi bir yapıya ve kadroya teslim olmayacak. Bu süreç bugün bitmiş değildir, bugün başlamıştır. Yargı ne kadar uzatırsa uzatsın, bu sürecin sorgulayanı olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim