** Batman Barosu’nun da aralarında bulunduğu bölge Baroları, ortak açıklamayla Gazze ve Kobani’de yaşananları ve katliama sessiz kalanları kınadı…

 

“DÜNYA SESSİZ”

Batman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Kars, Şırnak, Tunceli ve Van Baroları ortak açıklamayla Gazze ve Kobani’de yaşananlara dikkat çekti. Katliamlara dünyanın sessiz kalındığına işaret eden Bölge Baroları: “Kendi mezhepsel, siyasi ve çıkar amaçlarına ulaşmak için, en kutsal hak olan yaşam hakkı ihlalinden, manevi değerlere saldırıya, çocuk ve kadınlardan oluşan sivilleri rehin almaya kadar en temel insani değerleri hiçe sayan ve tamamen tedhiş ve korku üzerine kurulmuş İŞİD çeteleri karşısında, Rojava’da yaşayan tüm halkların yanında olmak insani ve ahlaki bir gerekliliktir. Yine birkaç hafta önce kaçırılarak öldürülen İsrail’li üç genç gerekçe gösterilerek,  havadan ve karadan İsrail tarafından Uluslararası Hukuk ayaklar altına alınarak Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda 450’nin üzerinde çocuk ve kadın olmak üzere sivil hayatını kaybederken binlerce kişide yaralanmıştır” denildi.

 

“İNSANİ DEĞERLER TANINMIYOR”
Açıklamada özetle şöyle devam edildi: “İsrail politikaları yüzünden en asgari insani koşullarda yaşayan Gazze’li Filistinliler bu saldırılarla topyekün bir katliamla yüz yüze bırakılmıştır. Tıpkı IŞİD gibi İsrail de hiçbir insani değeri tanımamakta, tedhiş ve korku üzerine kurulan bir devlet politikası izlemektedir.  Görünürdeki tüm karşıtlıklarına rağmen katliam ve vahşetleri ile benzeşen bu saldırılar karşısında Rojava-Kobani ve Filistin-Gazze halkının yanında olması gereken Ortadoğu devletlerinin, kendi zalimlerini durduramayan, mazlumunu koruyamayan bir acziyet içinde olduğu gerçeği ile maalesef bir kez daha yüzleşmek zorunda kalmış bulunmaktayız.” 

Editör: TE Bilişim