** Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Kalabalık topluluğun katıldığı basın açıklamasında konuşan Platform Dönem Sözcüsü Mehmet Ergin: “ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vermesi dünya barışını dinamitlemiştir” dedi.

BATMAN’DAN PROTESTO
ABD Başkanı Trump’un İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanıma ilanına İslam coğrafyasından sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Karar, Batman’da da birçok kesim ve STK temsilcisince kınandı. Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri de dün Atatürk Parkı önünde bir araya gelerek, ABD ve İsrail’i protesto etti. Kalabalık bir topluluğun katıldığı kitlesel basın açıklamasını okuyan Platform Dönem sözcüsü Mehmet Ergin: “Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD’ye ve sessiz kalarak destek veren devletlere sesleniyoruz. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi ve kanayan yarasıdır. İnsanlığın ortak mirası olan Kudüs’ün özgürlüğü, Müslümanlar için cihad sebebidir ve imanlarının bir parçasıdır. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına karar vermesi dünya barışını dinamitlemiştir” dedi.

KUDÜS İÇİN DUA
Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD, Kudüs kararıyla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünü İslam coğrafyası üzerinden ateşlemiştir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyecek, Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyeceğiz.” Açıklamada konuşan eğitimci Şefik Sevim ise: “Lanetli Trump’un barış ve demokrasi laflarını dile getirmesi manidardır. Biz bu alçakların bu zalimlerin, Hitlerin torunlarının arka planda hangi değerleri aşındırdıklarını çok gördük. Kudüs bir arınmadır, Kudüs bir direniş mektebidir” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından açıklamaya katılanlar Kudüs için dua okudu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim