Batman’da Tekel emeklisi 64 yaşındaki Mahmut Tan, eşi 61 yaşındaki Gülseren Tan ile yakınlarının düğün töreninin yapıldığı salona gitmek istedikleri sırada yolun karşı tarafına geçmek isterken hafif ticari aracın altında kaldılar. Feci şekilde yaralanan Gülseren Tan olay yerinde, Mahmut Tan ise kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

TEKEL’DEN EMEKLİYDİ
Batman-Beşiri karayolunun 5. Kilometresindeki Kösetarla (Krediye) köyü yakınındaki düğün salonu önündeki feci kazada 64 yaşındaki Mahmut Tan ile eşi 61 yaşındaki Gülseren Tan hayatını kaybetti. Feci kaza, dün akşam 19.50 sıralarında meydana geldi. Eşi Gülseren Tan ile otomobiliyle yakınlarının düğün törenine giden Tekel emeklisi Mahmut Tan, aracını yolun karşı tarafına park etti. 10 Çocuk annesi eşi Gülseren Tan ile yolun karşı tarafındaki düğün salonuna gitmek isteyen Mahmut Tan’a, Beşiri yönünden gelen K.Ö. yönetimindeki 46 PA 698 plakalı hafif ticari araç feci şekilde çarptı.

TALİHSİZ ANNE 50 METRE SÜRÜKLENDİ
Aracın çarptığı Tekel emeklisi Mahmut Tan kafası ile göğsünden aldığı darbelerle ağır yaralandı, yanındaki eşi Gülseren Tan’a ise araç feci şekilde çarptı. Kaza yerinden yaklaşık 50 metre sürüklenen talihsiz kadına önce çevredeki vatandaşlar kalp masajı yaptı, ardından da 112 Acil servis ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren müdahalesine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. İki ayrı ambulansın müdahalede bulunduğu Tan çiftinin trafik kazası geçirdiği haberi, düğün salonunu bir anda boşalttı ve düğün iptal edildi.

ÖLÜM YOLU GİBİ
Batman kent merkezi ile OSB arasında geniş yol güzergahında daha önce de ölümlü kazalar yaşanmıştı. Işıklandırmanın ve yol kenarının zifiri karanlığa büründüğü yaşanan trafik kazasında araç sürücüsü K.Ö. polise teslim oldu. Düğün salonunu terk edenler kazanın yaşandığı yere adeta akın etti. Trafik ekipleri, kısa süreyle yolu trafiğe kapattı.

MEZARLARI YAN YANA
Feci trafik kazasında yaşama veda eden Mahmut Tan ile eşi Gülseren Tan, üç saat arayla Asri mezarlığında yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Kazada annesi ve babasını kaybeden Nedim Tan: “Kazayı duyunca Devlet Hastanesine koştuk. Annemin durumunun iyi olmadığı bize söylendi. Oysa olay yerinde hayatını kaybetmişti, sonradan bunu öğrendik. Gece yarısı annemi mezarlıkta toprağa verdik. Özel hastanede babamın tedavisi sürüyordu. Eve vardık, babamın da iç kanamadan vefat ettiği haberiyle sarsıldık. Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın” dedi.

GERİDE BU MUTLU KARELERİ KALDI
Uzun yıllar kapatılan Tekel Batman Yaprak Tütün İşletmesi’nde çalışan 64 yaşındaki Mahmut Tan, emekli olduktan sonra fırsat buldukça eşi ve çocuklarıyla birlikte pikniğe çıkıyordu. Bu yılın Nisan ayında Malabadi köprüsü yakında eşi Gülseren ile piknikte hatıra kare çeken Tan çiftinden geriye bu fotoğraf kaldı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim