** DSİ, Batman Çayı ıslah projesinin 5 kilometrelik bölümünü tamamladı. Hazine ve köylülere ait 1000 dönümlük arazinin taşkınlıklardan korunduğunu belirten DSİ Batman Şube Müdürü Bedi İleri: “Yıl içinde ikinci etap çalışmalar için ihale sürecini bekliyoruz. Dönümlerce verimli arazi daha korunacak” dedi.

VERİMLİ ARAZİLER KORUNUYOR
Batman Çayı ıslah projesinin ikinci etap ihalesi için geri sayım başlarken, DSİ proje kapsamında verimli arazilerden bin dönümünü kurtardı. DSİ Batman Şube Müdürü Bedi İleri, arazilerin bir kısmının Hazine’ye bir bölümünün de yöre çiftçilerine ait olduğunu belirtti. Batman Çayı kıyısında dönümlerce arazinin taşkınlıklardan korunması için projenin devam ettiğini ifade eden İleri: “10 Kilometrelik alanda şimdilik bin dönümlük arazi korundu. İkinci etap ihalenin yapılmasını bekliyoruz. Genel Müdürlük bu proje üzerinde titizlikle duruyor” dedi.

BOĞULMA VAKALARINA ÖNLEM
Yaz mevsimiyle birlikte boğulma vakalarına önlem için uyarı levha sayısını artırdıklarını söyleyen İleri, şöyle konuştu: “Akarsuların etraflarına ikaz levhaları sayısını artırıyoruz. Bir de sulama kanallarının geçtiği bölgelerde levhaları monte ettiriyoruz. Yaz mevsimindeyiz, gençlerimizin akarsularda yüzmemeleri için ailelerin de üzerlerine düşen sorumluluklar var. Yine İluh deresi ihata duvarına bıraktığımız beton korkuluklar içindeki metallerin çalınması bizi üzüyor. Uyarı levhaları ile metallerin çalınmaması için denetimleri arttırdık.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim