**Geceleri eksi 10 dereceyi bulan Batman, son yılların en soğuk kış mevsimini geçiriyor. Sason’un Yücebağ beldesinde kar kalınlığı yer yer 1 ila 3 metreyi buluyor.
BATMAN BEYAZA BÜRÜNDÜ
Etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Batman, geceleri eksi 10 dereceyi gördü. Günlerdir devam eden kar yağışı, Batman’ın kırsal alanda da etkili oldu. Haftanın ilk iş gününde işe gitmek için evlerinden çıkanlar için Belediye yollara tuz serpti.  Kartpostallık manzaraların oluştuğu şehir merkezini uçaktan görüntüleyen Batman Çağdaş muhabirlerinin objektifine ‘karlı Batman’ resimleri böyle yansıdı.




YÜCEBAĞ’DA KAR YÜKSEKLİĞİ 3 METRE
Kar yağışının en fazla yağdığı Batman’ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde kar yüksekliği 3 metreyi buldu. Yücebağ belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, belde merkezinde kar yüksekliğinin 1 metre, kırsalda da 3 metreyi geçtiğini söyledi. Belde’ye bağlı Koçkaya, Kaşyayla ve Uluağaç köylerine bağlı mezralarının yollarının açılması için de Özel İdare Genel Sekreterliği ekipleriyle birlikte karla mücadelenin sürdüğünü ifade eden Başkan Çetinkaya, şöyle konuştu; “Son yıllarda beldemizde en fazla kar yağışının düştüğü bir kış mevsimi geçiriyoruz. Köy ve mezralarımızın yollarının açılması için mesai demeden aralıksız çalışıyoruz. Acil vakalar için de özel bir ekip oluşturduk.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim