** Yakalandığı akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybeden 53 yaşındaki Nöroloji uzmanı Ziya Arık için Batman’da taziye ziyaretleri kabul edilirken, taziye evini ziyaret eden Vali Ahmet Deniz’den Arık’ın sevenleri talepte bulundu; “O bir Batman gönüllüsüydü, adının bir güzergaha ya da bir hastane servisinde yaşatılmasını istiyoruz.”

VALİ DENİZ, TAZİYEDEYDİ
Kurban bayramının üçüncü gününde tedavi gördüğü İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde yaşama veda eden Nöroloji uzmanı Ziya Arık için Batman’da da taziyeler kabul ediliyor. Şirinevler mahallesindeki taziye evine giden Vali Ahmet Deniz’e, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ile bazı yöneticiler eşlik etti. Önceki gün Kahramanmaraş’ta toprağa verildikten sonra taziye için Batman’a gelen eşi Yasemin Arık, Vali Deniz ve Batmanlı sevenlerine teşekkür etti. Taziyeyi ziyaret eden Arık’ın sevenleri, Vali Deniz’e, doktor Arık’ın adının Batman’da yaşatılmasını istedi. Arık’ın sevenleri: “Merhum doktor Ziya Arık’ın adının bir güzergaha ya da hastanelerde nöroloji servisine verilmesini istiyoruz. O Batman gönüllüsüydü” dedi. Vali Deniz, talepleri olumlu karşıladı.

EŞİ: “BATMAN’I ÇOK SEVİYORDU”
Eşinin 20 yılı aşkın süreyle Batman’da kaldığını ifade eden iki çocuk annesi Yasemin Arık ise şunları söyledi: “Eşimle evlenmeden önce Batman’a yerleşmişti. Benden 3 yıl önce Batman’daydı. Dar gelirlileri muayene eder, ilaçlarını karşılardı. Ben de 17 yıl süreyle burada yaşadım. Batmanlıları çok seviyoruz. Gerek Kahramanmaraş’taki cenaze töreninde, gerekse de Batman’daki taziyede bizi yalnız bırakmayan başta Vali Ahmet Deniz olmak üzere tüm sevenlerine teşekkür ediyoruz. Eşim burayı çok seviyordu. Adının burada yaşatılacak olması bizleri çok memnun edecek. İki gündür taziyenin sürdüğü Batman’da yüzlerce seveniyle karşılaştık. Batman, merhum Ziya’nın eviydi.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim